Ximo Puig anuncia “l’obertura progressiva” sense “marxa enrere”

El toc de queda serà a mitjanit i l'hosteleria podrà obrir fins les 23:30

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’entrada en una nova etapa en la superació de la pandèmia, una “nova dinàmica” que suposa un temps de “obertura progressiva que gràcies a la vacunació no tindrà marxa enrere”.

El cap del Consell s’ha manifestat d’aquesta manera en una declaració institucional que ha pronunciat en ocasió de la finalització de l’estat d’alarma i l’entrada en vigor el diumenge a les 00.00 hores d’un nou marc normatiu en la lluita contra la pandèmia. Les noves mesures s’han anunciat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19.

El president de la Generalitat ha destacat la finalització del perimetraje autonòmic que impedia entrar i sortir de la Comunitat Valenciana: “vaig prometre que aquesta mesura no duraria un dia més del necessari, i així serà”.

A més, ha traslladat el nou marc normatiu que, que estarà en vigor fins al 24 de maig, i que consisteix a retardar fins a les 12 de la nit l’inici de la mobilitat nocturna, que es mantindrà entre les 00.00 i les 06.00 hores. També s’amplia fins a 10 el nombre màxim de persones que poden participar en reunions socials, tant en espais públics com privats, oberts i tancats.

Una altra de les principals mesures consisteix a ampliar l’aforament en l’hostaleria fins a un 50% en interiors i estendre l’horari fins a les 23.30 hores.

“Són tres avanços que impulsaran l’activitat de milers de negocis i que ens permet tornar a un estat d’activitat gairebé plena”, ha indicat el president de la Generalitat.

Ximo Puig ha assenyalat que els valencians “han estat a l’altura d’aquest moment històric: el pitjor de l’últim segle”. Per això, ha indicat: “podem sentir orgull”, de ser una referència europea o de saber protegir la vida.
“Amb aquesta actitud de fortalesa i unió estem sortint del túnel”, ha assegurat el president de la Generalitat, “i ara entrem en una nova dinàmica”.

El cap del Consell ha volgut recordar a tots els valencians que han perdut la vida a conseqüència de la pandèmia, i ha al·ludit especialment a les persones majors: “Éreu els més importants i aquí ningú va discutir mai quina vàlua més, una cervesa o una vida”.

270 dosis durant
la passada setmana

El president de la Generalitat ha subratllat el bon ritme que segueix la vacunació en la Comunitat Valenciana, amb l’administració de 270.000 vacunes durant la setmana passada, gràcies al que “ja gairebé arribem a la xifra de dos milions de dosis inoculades”.

A més, ha explicat que tots els majors de 75 anys tenen la pauta completa, que la campanya continua avançant amb les persones d’entre 60 i 75 anys i que a la fi de mes tots els majors de 60 anys estaran vacunats, almenys, amb una dosi. També que la previsió és vacunar durant el mes de juny als majors de 50 anys.

En la reunió de la comissió interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Directe