Peníscola emprén la modernització del Museu de la Mar després d’aconseguir finançament europeu

El projecte ha estat seleccionat i finançat amb més de 47.000€

Peníscola emprén la modernització del Museu de la Mar després d’aconseguir finançament europeu
Ramón Simó és el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Peníscola

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha confirmat la consecució d’una de les ajudes del Fons Europeu Marítim i de Pesca, per a la modernització i millora del Museu de la Mar de la ciutat, un espai de divulgació i promoció del sector pesquer autòcton.

Aquestes ajudes es distribueixen entre els diferents projectes que es presenten per part dels Grups d’Acció Local de Pesca (GALP) i en aqueix cas, concretament, la proposta va ser elevada per part del GALP La Plana, del qual forma part Peníscola, al costat d’altres municipis com Castelló, Borriana, Vinaròs i Benicarló.

Aquestes ajudes, gestionades a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, s’enfoquen a projectes de desenvolupament local participat i el projecte de Peníscola ha sigut un dels seleccionats amb una assignació de més de 47.000€.

El regidor de Cultura, Ramón Simó, ha detallat l’important treball conjunt que s’ha realitzat juntament amb l’àrea de Pesca, capitanejada per l’edil Miguel Castell, “un projecte que hem forjat junts amb l’objectiu comú de posar en valor el sector”.

El seu pla contempla la modernització del Museu de la Mar amb un interessant projecte d’inclusió de noves tecnologies per a la millora de l’experiència del visitant, així com la programació d’activitats d’interpretació i tematització en l’espai expositiu.

El museu comptarà amb equips interactius i projecció d’audiovisuals que contindran informació històrica sobre la pesca local, les arts de pesca, la història de l’edifici que allotja el museu, les maquetes navals o les peces historicoarqueològiques que conté.

S’inclou en el projecte també la incorporació al museu d’un sistema d’audioguies en diferents idiomes.

En l’exterior del museu, en el singular espai del Baluard del Príncep, es programaran diferents tallers temàtics sobre el patrimoni cultural mariner de la localitat.

Directe