La matrícula per a l’FP de Morella serà del 21 de maig a l’1 de juny

S'estrena el grau mitjà de Cuina i hostaleria i el superior d’Animació sociocultural i turística

Una reunió per a la implantació de l'FP, el passat mes de gener

Morella albergarà dos cursos de Formació Professional el curs 2021-2022, com es va anunciar des de la Conselleria d’Educació Cultura i Esport, a l’IES Els Ports i al Centre de Turisme Morella. D’aquesta manera s’impartiran els cursos de grau mitjà de Cuina i hostalera i el superior d’Animació sociocultural i turística. Cal explicar que el termini per a tramitar les sol·licituds per a cursar els graus el pròxim curs s’obrin el 21 de maig i s’allargaran fins a l’1 de juny. Per a més informació cal dirigir-se a l’IES Els Ports al telèfon 964 33 62 55 o a través dels canals telemàtics que ofereix Educació.

Els cursos d’FP que s’impartiran a la ciutat estan dirigits a les necessitats d’aquesta i relacionats amb la gastronomia i el turisme com són els motors econòmics de Morella. Així, el de Cuina i hostaleria tracta la formació general que s’exerceix en els diferents establiments en relació a la producció i servei d’aliments i begudes, mentre el d’Animació sociocultural i turística està dirigit a altres activitats de temps lliure educatiu, sobretot relacionat amb el públic infantil i juvenil. Aquestos tindran lloc a l’IES Els Ports i el CdT+i ubicat a la Fàbrica Giner, on es compta amb unes instal·lacions de màxima qualitat.

Ambdós cicles compten amb possibilitat d’allotjament per a l’alumnat que ho necessite. Més avant també s’informarà sobre l’adaptació de l’oferta formativa per a aquelles persones amb experiència laboral.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la implementació de més Formació Professional al nostre territori és molt important per a millorar la formació, l’ocupabilitat i crear nous projectes econòmics”. L’edil ha explicat que “com es tracta de nous cursos i en nous centres, és possible que al principi no hi haja molta demanda, però des de la Conselleria ens informen que els cursos es realitzaran independentment de les places demandades i hi ha una clara voluntat d’adaptar l’oferta formativa a les futures necessitats en estos camps i altres”. Finalment, ha aprofitat per a “agrair la col·laboració de les diferents administracions que fan possibles aquestos nous cursos de formació a Morella per al curs vinent”.

Directe