Una missa amb els càntics tradicionals i una diana dels Gaiteros per viure la Rogativa

El primer dissabte de maig també tindrà volteig de campanes

La ciutat de Morella esperava, com cada primer dissabte de maig, celebrar la Rogativa al santuari de Vallivana i visitar a la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana. La situació actual de la pandèmia de la COVID-19 no permet realitzar els actes tradicionals d’aquesta romeria, per la qual cosa, s’han previst altres actes durant els dies 1 i 2 de maig i que les morellanes i morellans visquen un poc d’una de les seues tradicions més participatives, la Rogativa.

Així, els Gaiteros de Morella despertaran a la ciutat amb la diana el dissabte 1 de maig a les 8.30 hores. A continuació, a les 9.00 hores hi haurà volteig de campanes per a recordar l’eixida de la romeria cap a Vallivana i a les 19.00 hores tindrà lloc una missa especial amb els tradicionals càntics de la Rogativa a la Basílica Arxiprestal de Morella. El cap de setmana de la Rogativa finalitzarà amb el volteig de campanes del diumenge a les 18.00 hores, quan la Rogativa tornaria a la ciutat.

L’Administrador de Vallivana, Jesús Sangüesa, ha destacat que “a causa de la pandèmia hem programat uns pocs actes per a recordar que aquest seria el cap de setmana de la Rogativa a Vallivana”. Jesús ha recordat que “és una tradició amb molta participació per a visitar a la Mare de Déu de Vallivana, la nostra patrona, i esperem que prompte es puga desenvolupar amb normalitat”. A més, la regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha afegit que “l’any passat ja es va suspendre per la COVID-19 i es van realitzar actes participatius en xarxes i des dels balcons, i enguany s’han programat aquestos actes que recorden una tradició molt arrelada a les morellanes i morellans”.

Cal recordar que la Rogativa de Morella és una celebració tradicional que té lloc cada primer dissabte de maig per a visitar a la Mare de Déu de Vallivana i demanar aigua per al camp. Així, es va en romeria des de la ciutat fins al santuari de Vallivana situat a poc més de 20 quilòmetres de la ciutat. Tradicionalment es passa la nit al santuari i el diumenge la peregrinació torna a Morella.

Directe