Així és la imatge promocional del Dia Oficial de la Província

La diada tindrà lloc el 16 de maig

Així és la imatge promocional del Dia Oficial de la Província
L’obra ha estat creada per Mar Hernández i Jordi Fernández

La Diputació de Castelló ha desvetllat aquest matí de mà del president de la institució, José Martí, i la diputada de Cultura, Ruth Sanz, l’obra que il·lustrarà i farà el paper promocional del Dia de la Província de 2021. L’element central de la imatge identificativa serà, com ve sent tradició, l’arquer de la Valltorta, un dels símbols de la llarga història de Castelló com a poble.

Els autors, Mar Hernández i Jordi Fernández, han estat les persones millor indicades per a presentar el disseny, que destaca per la seua lluminositat -construïda a través de l’ús de tonalitats taronja- i la representació en grans proporcions de l’arquer i del nom de la província, Castelló. Respecte al concepte, Hernández ha explicat que «des d’un principi teníem clar que volíem desenvolupar una proposta que fora capaç de transmetre el caràcter pictòric que té el referent, per això hem fer ús de les mateixes tècniques analògiques combinant-les amb elements digitals». Ambdós han destacat que assumir la tasca de creació de la imatge institucional del Dia de la Província «és tot un honor i responsabilitat». Cal fer menció que la proposta ha estat escollida després d’un procés selectiu obert a professionals de la imatge i la il·lustració, la qual va comptar amb una participació de 33 equips de disseny.

Aquesta imatge posarà cara a la commemoració del Dia de la Província, que aquest 2021 se celebrarà per primera vegada el 16 de maig coincidint amb el 199é aniversari de la Diputació Provincial. L’acte central del dia tornarà a ser el lliurament de l’alta distinció i dels mèrits a l’esport, les arts, la solidaritat i la innovació a destacades personalitats i entitats castellonenques. La diputada de Cultura ha justificat aquest canvi en el calendari «per la necessitat de dotar aquesta jornada de la solemnitat que requereix i d’una identitat pròpia», ja que, en la seua opinió, fins ara la celebració quedava diluïda en celebrar-se en plenes festes de la Magdalena de Castelló.

El president ha anunciat que, per motius de prevenció contra la Covid-19, l’entrega de les distincions es realitzarà al Paranimf de la Universitat Jaume I, un espai ampli i totalment equipat que permetrà augmentar les possibilitats i l’espectacularitat de l’esdeveniment. Això es deu a la impossibilitat de poder celebrar-ho, per la seua reduïda capacitat, al Saló de Recepcions del Palau Provincial.

Roda de premsa íntegra de presentació del cartell del Dia de la Província

En aquesta edició, les condecoracions han recaigut en el col·lectiu sanitari de la província, amb l’alta distinció de 2021; en el Platges de Castelló, amb el mèrit a l’esport; Manuel Vicent, mèrit a les arts; el Banc d’Aliments, mèrit a la solidaritat; i l’ITC, amb el mèrit a la innovació.

La celebració del 16 de maig es completarà amb una fira gastronòmica a la plaça de les Aules i la inauguració d’una exposició fotogràfica en homenatge a les tradicions de la província.

Directe