La Setmana de la Ciència fa el salt internacional apostant per ponències d’excel·lència

Les ponències es duran a terme del 12 al 15 de maig i seran totes en línia

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, el president de l’associació Abacs, Àngel Alberich, i el tècnic de Cultura, Rafa Sánchez, han presentat la IX setmana de la Ciència, que enguany ha programat sis ponències del 12 al 15 de maig, totes en línia.

Manchón ha agraït el treball dut a terme per l’associació Abacs i ha destacat que «amb la Setmana de la Ciència estem informats d’assumptes científics molt actuals». Per la seua part, Alberich ha destacat que «ara més que mai s’ha demostrat la importància de la ciència i per tant hem fet una aposta important duplicant les ponències per a convertir-la en una programació d’excel·lència i més internacional».

La programació l’encetarà dimecres 12 la ponència que farà la benicarlanda Leo Cerdá, doctora en Física que va treballar a l’Organització Europea per a la Investigació Nuclear (CERN) a Ginebra i ara aplica tot el coneixement de la física a la investigació del càncer infantil.

Dijous 13 continuarà la programació amb la ponència dedicada a la intel·ligència artificial que farà l’enginyer en Telecomunicacions Andrés Torrubia, que «és el número 1 en intel·ligència artificial a Espanya», ha explicat Alberich.

Divendres 14 la intel·ligència artificial tornarà a ser protagonista amb la ponència de Nuria Oliver, que és enginyeria en Telecomunicacions i doctora per l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i l’any passat va ser nomenada per la Generalitat Valenciana com a comissionada de la Presidència per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial.

De vesprada, la doctora en Astrofísica Julia Marín–Yaseli, que actualment treballa en l’Agència Espacial Europea i està col·laborant amb la missió Perseverance, farà una xarrada sobre els reptes de la humanitat.

Dissabte 15 tindrà lloc la ponència sobre salut cardiovascular amb els cardiòlegs José Luis Zamorano, cap de Cardiologia de l’Hospital Universitari Ramón y Cajal, y Carlos Zaragoza, dedicat a la investigació en el mateix hospital.

La Setmana de la Ciència finalitzarà amb l’entrega dels premis del Concurs de fotografia científica que cada any organitza Abacs.

Directe