Els majors de Portell han de fer 180 quilòmetres per a poder vacunar-se

L'alcalde de Portell culpa a Ximo Puig de "sotmetre encara més als nostres veïns"

Álvaro Ferrer, en una imatge facilitada pel PP

Els veïns de Portell s’han vist obligats aquesta setmana a desplaçar-se més de 180 quilòmetres, 90 d’anada i altres punts de tornada, per a poder vacunar-se contra el coronavirus a Vinaròs. “La irresponsable i injustificada mesura l’ha decidida un PSOE que ha preferit posar en risc a desenes de veïns de l’interior abans que traslladar les vacunes, que no sols és el més assenyat, és el que hauria d’haver-se fet des d’un principi”, assegura des del Partir Popular

El cas de Portell el relata el seu alcalde, Álvaro Ferrer. “És dramàtic que en un moment tan crític com l’actual, el president de la Generalitat, el morellà Ximo Puig, no dubte a sotmetre encara més als nostres veïns”. “És una irresponsabilitat que veïns que podrien rebre la vacuna al poble estiguen obligats a recórrer 100 quilòmetres des dels seus domicilis per a poder obtindre una vacuna contra aquesta pandèmia”.

“Qualsevol, amb un mínim sentit comú, s’emporta les mans al capdavant. Però la realitat és crua. En Portell, com en altres localitats de l’interior, el PSOE està obligant els veïns a agafar el cotxe per aquestes carreteres, armar-se de paciència per a recórrer les dues hores de viatge, anada i volta, arribar a un centre de vacunació massiu, amb l’exposició que això comporta, i poder rebre la dosi. És una bogeria, però és cert”.

Ferrer ha denunciat públicament aquest fet que no és exclusiu de la seua població. De fet, ahir mateix Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella, denunciava “el càstig al qual Rhamsés Ripollés sotmetia a la població després d’haver anunciat que la capital dels Ports seria centre de vacunació i finalment els morellans també es vegen obligats a desplaçar-se a Vinaròs. Una mentida més”, assenyalava Lecha.

Des de Portell, “la sensació d’indefensió és idèntica. El PSOE podria desplaçar vacunes, però prefereix sotmetre a la població a riscos innecessaris perquè són absolutament incapaços i ineficaços en la gestió. I les conseqüències les patim els ciutadans, els nostres veïns que no mereixen aquest maltractament continuat”.

De fet, ha manifestat l’alcalde de Portell, “a aquest càstig se suma la desprotecció sanitària que pateix la comarca. Una denúncia que ha fet pública la branca sanitària del sindicat CSIF que aquesta setmana posava de manifest la falta de cobertura mèdica de moltes poblacions. Hi ha vacants mèdiques que no es cobreixen i la situació per als qui cada dia lluitem contra la xacra de la despoblació, lluny d’alleujar-se, s’accentua. És urgent alçar la veu per a dir basta i exigir els serveis i prestacions que l’interior de la província de Castelló es mereix”.

Directe