Ernest Blanch es reuneix amb els afectats per la MAT de Forestalia a Fraiximeno i La Mata

El socialista reitera l'oposició frontal a este projecte que afecta greument als Ports

El secretari general del PSPV a la província, a una de les torres de Fraiximeno

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, i el secretari general del PSPV-PSOE de la ciutat de Castelló i portaveu del PSPV de la comissió de Medi Ambient a les Corts, Paco Gil, han visitat les zones afectades per la línia de Molt Alta Tensió (MAT) del grup empresarial terolenc Forestalia a la comarca dels Ports per recollir les sensibilitats i reivindicacions dels veïns i veïnes del territori.

Ernest Blanch és el secretari general del PSPV a la província de Castelló

En concret, Blanch i Gil s’han traslladat a la subestació elèctrica de Fraiximeno, en el terme municipal de Morella, on s’han reunit amb els veïns i veïnes del mas per sentir els seus plantejaments. Hi ha molta molèstia per les afeccions que ja estan patint durant molts anys, pels problemes que tenen i les perspectives que tenen de què vaja en augment el problema per les noves línies, on hi ha una veritable teranyina de cables sobrepassant el territori, i on han reiterat l’oposició frontal a este projecte que afecta greument a la comarca de Els Ports “i en el que cap alcalde ni veïns han sigut consultats sobre la possibilitat del pas de la línia pel seu terme a l’hora de redactar el projecte”.

Paco Gil és el portaveu de medi ambient del PSPV a les Corts Valencianes

El projecte consisteix en la construcció d’una línia d’evacuació dels futurs parcs eòlics d’Aragó, que travessa la comarca dels Ports per a accedir a la subestació de Fraiximeno a Morella, amb els problemes d’electromagnetisme sorolls i seguretat de les persones.

Miguel Ángel Troncho és veí del Mas de Fraiximeno

En este sentit, la visita també ha fet parada a La Mata, una localitat que s’ha mobilitzat en contra de la MAT de Forestalia, que passaria molt prop del nucli urbà, on el mateix partit socialista ha participat en la persona del seu portaveu, Blai Peñarroya, i on els diputats autonòmics s’han assentat en l’alcalde i resta de corporació per transmetre’ls la sensibilitat del partit socialista referent a esta qüestió, i fer-los arribar que “compartim les seues inquietuds”, i “activarem tots els actes polítics i administratius al nostre abast per evitar les afeccions visuals i de la salut de les persones de la població”, ha manifestat Blanch.

Jorge Royo és l’alcalde de La Mata

El secretari provincial ha assenyalat la “gran afecció i molèsties” que ocasionen el cablejat i les torres als veïns i veïnes que viuen en l’entorn on es projecta esta infraestructura. “És per això que seguirem lluitant per un projecte ben consensuat i responsable que done suport a la manera de viure dels veïns i veïnes d’este territori”, ha dit Blanch.

Per la seua part, el portaveu socialista de la Mata i president de la Mancomunitat Els Ports, Blai Peñarroya, ha assegurat que “tots els pobles estan en contra de les torres elèctriques que comporta el projecte de Forestalia, ja que, com estan projectades, passen molt prop dels pobles i comporta grans afeccions paisatgístiques i socials sobre les poblacions”.

Blai Peñarroya és el president de la Mancomunitat Els Ports

Finalment, Gil ha exposat el compromís del partit en fer aplegar esta crida a la comissió de Medi Ambient de les Corts per “tractar de replantejar el projecte i procurar compaginar el progrés en l’equilibri ecològic, treballant per damunt de tot a favor de les persones”.

Directe