Morella acometrà la modificació urbanística de la zona de Santa Llúcia

La ciutat treballa per a afavorir l’accés a l’habitatge i crearà una oficina per a donar suport en projectes i ajudes

Un carrer de Morella, en una imatge d'arxiu

L’accés a l’habitatge és un problema important en tots els municipis. És per això, que des de l’Ajuntament de Morella es treballa i es vol informar de diverses iniciatives amb l’objectiu de pal·liar-lo. En primer lloc, el consistori treballa junt amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a posar en marxa la nova oficina d’habitatge dins de la Xarxa Xaloc. Aquesta comptarà amb el servei tècnic d’arquitectura, advocacia i administració per a donar suport en la tramitació d’ajudes, tant de rehabilitació com de lloguers socials. A més, des de l’ajuntament es veu com una oportunitat important treballar des d’esta oficina per a l’obtenció de programes que puguen vindre des de la mateixa Generalitat Valenciana o amb els fons europeus que s’anuncien i on la rehabilitació i les polítiques de vivenda tindran un paper destacat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta oficina serà una eina important per a totes aquelles persones en la recerca de vivenda en propietat i lloguer, així com per a la rehabilitació”. L’edil ha explicat que “també anem a continuar enfortint les iniciatives directament municipals com són les bonificacions que enguany tenen un altíssim nivell de demanda”. Cal recordar que es tracta de bonificacions en les obres de millora de masos i pedanies, així com d’accessibilitat, energies renovables i eficiència energètica. A més, en estos moments està en marxa un nou pla d’ajudes de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR) per a 19 projectes de millora de vivendes al nucli urbà de la ciutat.

D’altra banda, amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana es fa front a l’intrusisme que hi ha amb alguns allotjaments turístics no reglats. “Tot i que són molt puntuals, això afecta la gran qualitat d’allotjament turístic de la ciutat, el qual és tot un referent, i fa que es reduïsca l’oferta de lloguer” ha apuntat Rhamsés.

Modificació puntual
del Pla General d’Ordenació Urbana

Morella va a acometre dues modificacions importants a nivell urbanístic. Com es va informar en les setmanes passades, una d’elles és per a ampliar el sòl industrial en les proximitats de l’actual polígon i en l’altra es pretén portar a terme una modificació urbanística per a desblocar la situació de la zona de Santa Llúcia.

Este treball es licita amb un pressupost de 89.000 euros més IVA i té l’objectiu de reordenar aquesta zona pròxima al nucli urbà. És a dir, definir quines actuacions i de quina manera es poden realitzar, sempre tenint en compte la protecció patrimonial d’elements tan significatius com és l’aqüeducte del segle XIV, i definint la possibilitat d’albergar sòl per a vivendes i altres serveis.

Finalment, l’alcalde ha assenyalat que “la dificultat d’accedir a una vivenda és un problema per a moltes persones, un dels obstacles més importants per a fer front al despoblament, per la qual cosa necessitem la implicació de totes les administracions i poder donar suport a les iniciatives que ens arriben als municipis i les necessitats de les nostres veïnes i veïns” i ha afegit que “per això, des de l’Ajuntament de Morella estem treballant en diversos projectes com estos”.

Directe