El jaciment del Mas de Sabater haurà de ser públic

A més, Cultura està elaborant el pla director per l’ermita de Salvassòria

El jaciment del Mas de Sabater haurà de ser públic

Aprofitant la visita a Morella per a veure l’evolució de les obres del futur Parador de Turisme de Morella, el director territorial de patrimoni, Alfred Remolar, també s’ha arrimat fins el poblat visigòtic del mas de Sabater per conèixer-lo de primera mà i saber així què necessita aquest espai. Ara la missió principal és que alguna administració com l’Ajuntament de Morella l’adquirisca als propietaris per fer-lo públic i així poder conservar-lo. El director territorial ha explicat que el principal després d’adquirir-lo seria cobrir-lo perquè no es degrade més i així poder donar-lo a conèixer.

Salvassòria data
del segle XIII

A més, la conselleria de Cultura està elaborant actualment el pla director per a l’ermita de Salvassòria el que suposarà al primer pas per a una possible restauració d’aquesta edificació religiosa del segle XIII.

L’ermita de Salvassòria, situada a 5 quilòmetres de la Llàcua, fou parròquia des del segle XIII fins l’any 1773 quan es va construir el temple del poblat. De l’edifici en queden els murs exteriors, els contraforts, arcs gòtics apuntats, la portalada romànica i l’espadanya on es situava una campana del segle XV que ara està a l’església de la Llàcua. Actualment, l’església de Salvassòria està en runes i plena de vegetació al seu interior i exterior.

Directe