Ares acull una jornada d’observació d’aus amb un gran nombre d’albiraments

El poble destaca per la seua orografia estratègica que domina tot el Maestrat

Ares acull una jornada d’observació d’aus amb un gran nombre d’albiraments
Fotos: ACTIO Birding

Ares del Maestrat va ser el lloc triat per a celebrar una jornada d’observació i albirament d’ocells, aprofitant els miradors naturals propis de la localitat i la biodiversitat animal del Maestrat. Així doncs, seguint la iniciativa encapçalada per l’agència de turisme ACTIO Birding, la jornada va deixar un gran nombre d’albiraments que van reafirmar les muntanyes d’Ares com a terrasses naturals preparades per a aquesta activitat. Fins a 27 espècies diferents es van albirar sobrevolant les muntanyes d’Ares.

La jornada es va desenvolupar seguint una ruta entre diferents miradors, que aportaven noves perspectives i albiraments als participants. El recorregut va començar al Castell continuant fins a la Font de Regatxols, mentre que la volta es va realitzar per els cingles de la Mola. En tot aquest recorregut, ocells tan diferents com passerells, teuladins, pit-rojos o un milà negre en migració van poder ser albirats i documentats pels experts ornitòlegs.

L’orografia d’Ares destaca per la seua posició estratègica que domina tot el Maestrat. En conseqüència, els miradors naturals abunden i proporcionen llocs ideals des d’on es gaudeix de jornades d’observació d’ocells silvestres.

Directe