Els centres assistencials de l’OACSE reprenen les eixides terapèutiques dels usuaris

Tant la Residència Sant Bartomeu com el Centre de Dia Nou d’Octubre les compaginen amb visites als domicilis familiars

Els centres assistencials de l’OACSE reprenen les eixides terapèutiques dels usuaris

Els usuaris de la Residència Sant Bartomeu i del Centre de Dia Nou d’Octubre han pogut reprendre les sortides a l’exterior i els passejos terapèutics, una vegada les dades de contagis han permés la recuperació d’alguns hàbits anteriors a la pandèmia. A primers de març ja van començar les primeres sortides, tot i que l’empitjorament puntual de les dades havia restringit les sortides.

Les sortides, programades tres dies per setmana, es realitzen en grups reduïts, acompanyats sempre per personal tècnic i en espais oberts, evitant en tot cas els espais tancats o concorreguts. En el cas de la Residència Sant Bartomeu, les sortides s’estan fent també amb familiars, complint sempre les mesures d’higiene i seguretat que marca la normativa.

La presidenta de l’OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Gemma Cerdà, apunta que «les sortides són essencials per a la recuperació de les rutines, tan importants per al benefici físic i emocional de tots els usuaris i usuàries». «Mentre les dades ens ho permeten —ha assenyalat— continuarem apostant per aquest tipus d’activitats que milloren la interacció social i el benestar psicològic dels residents i usuaris».

Directe