L’Ajuntament treballa per celebrar les Festes de Sant Joan i Sant Pere

La intenció és organitzar una programació que s'adapte a les normes sanitàries

El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, amb la nova regidora de festes, Paula Cerdà, ha fet una roda de premsa per anunciar que l’Ajuntament, amb les entitats locals, treballa per a organitzar les Festes de Sant Joan i Sant Pere. Segons han destacat l’objectiu és oferir una programacióvariada, sempre respectant totes les mesures sanitàries establertes per les autoritats competents.

El regidor Albella ha destacat que ja s’ha informat a les entitats culturals i moltes han mostrat el seu interés per participar en la confecció d’una programació adaptada. Així mateix, comentava que també es vol recuperar el Reial de la Fira i fins i tot celebrar actes taurins a la plaça de bous, tal com ho han traslladat algunes empreses especialitzades en aquest tipus d’espectacles, encara que en aquest cas depén de forma directa dels permisos de la Generalitat Valenciana.

Pel que fa a la Cort d’Honor, Albella ha explicat que la intenció és tenir de nou representants, amb preferència per a les dames i cavallers que no van poder exercir el seu càrrec al 2020. En aquest sentit, assenyalava que enguany de forma extraordinària les entitats podran disposar de representant infantil encara que no en tinguen d’adult.

D’altra banda, el regidor detallava que la intenció és crear tres grans espais festius a l’envelat del port, la carpa de l’Atlàntic i el Vinaròs Arena per a poder organitzar els actes amb aforament limitat i totes les mesures sanitàries corresponents.

La regidora Cerdà s’ha mostra mot il·lusionada per encapçalar la Regidoria de Festes i assegurava que treballarà de forma intensa per a poder celebrar una programació especial. Segons afegia “s’obre una nova etapa que també inclourà la renovació del Consell de Festes”.

Durant la roda de premsa també s’ha presentat el cartell anunciador de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere dissenyat per l’artista local, Sebastià Casanova. Albella ha explicat que enguany, degut a l’excepcionalitat de la pandèmia i a la incertesa de la seua evolució, s’ha decidit encomanar el disseny del cartell. Segons afegia, el resultat ha sigut una obra que representa els actes més tradicionals de les festes i l’anhel de sortir de nou al carrer per gaudir de la programació amb els amics i familiar.

Albella, que partir d’ara cedeix la Regidoria de Festes a Cerdà, s’ha acomiadat del departament després de sis anys al capdavant. Sobretot ha agraït la feina de totes les persones que fan possible la celebració de les festes i ha desitjat a la nova regidora Cerdà molta sort en el nou trajecte que inicia.

Directe