El socialistes exigeixen un canvi de traçat de la Línia de Molt Alta Tensió Forestalia

Consideren que es tracta d'un projecte irrealitzable que pot posar en perill poblacions com La Mata

Ernest Blanch és el secretari general del PSPV a la província

El PSPV-PSOE de la província de Castelló mostra el seu rotund rebuig al disseny actual de la Línia Forestalia de Molt Alta Tensió pel fort impacte que generarà als pobles de la comarca dels Ports. Així ho ha manifestat el seu secretari general, Ernest Blanch, qui exigeix un canvi del traçat “per a salvaguardar la integritat del nostre patrimoni natural”. Encara que ha reiterat el compromís del Partit Socialista amb la producció d’energia alternativa, ha deixat clar que “tal com està concebut aquest projecte, resulta irrealitzable”.

Són manifestacions realitzades en la jornada prèvia a la celebració de la reunió telemàtica que se celebrarà demà dissabte, en la qual participaran el mateix Blanch; el secretari de Infraestructures i Territori de l’Executiva Provincial del PSPV-PSOE i portaveu del Grup Socialista en la Diputació, Santi Pérez, i alcaldes i portaveus socialistes dels municipis pels quals discorren les dos projectes de línies de Molt Alta Tensió (MAT) que estan programats a Castelló: el que impulsa Red Eléctrica Española, que passa pel nord de la província i arriba fins a Almassora, que està molt avançat, i el de Forestalia, que afecta greument la zona dels Ports. Sobre el de Red Eléctrica Española, el PSPV-PSOE reclama a l’entitat impulsora la màxima sensibilitat per a reduir al màxim l’impacte sobre el territori, mentre que sobre el de Forestalia exigeix que s’escometa una important correcció del traçat perquè tal com està concebut originarà un fort impacte sobre el paisatge.

La MAT Forestalia consisteix en la construcció d’una línia d’evacuació dels futurs parcs eòlics d’Aragó, que travessa la comarca dels Ports per a accedir a la subestació de Fraiximeno a Morella. Sobre aquest projecte, el president de la Mancomunitat dels Ports, Blai Peñarroya, ha advertit que “durem a terme totes les accions que considerem necessàries per a parar un projecte que representa un important risc per a la salut de les persones que resideixen en La Mata, en passar molt prop del nucli urbà”. Peñarroya ha recordat que la Mancomunitat, de majoria socialista, ha mostrat des del principi la seua oposició a un projecte que considera “perillós per a la població”.

Per part seua, el secretari de Infraestructures i Territori de l’Executiva Provincial del PSPV-PSOE i portaveu del Grup Socialista en la Diputació, Santi Pérez, ha incidit en què “la posició socialista enfront de la MAT de Forestalia és un clar i rotund NO perquè existeixen altres opcions per a l’evacuació de l’electricitat que arriba des dels aerogeneradors d’Aragó, que comportarien un impacte molt de menor sobre el territori”.

Directe