S’amplien les caixes niu per a protegir les falcilles i lluitar contra els insectes

La supervivència d'aquestes aus és vital per a la lluita contra plagues com la del mosquit tigre

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb APNAL-Ecologistes en Acció, ha habilitat nous espais per a la nidificació de les falcilles a la plaça dels Telers i ha realitzat treballs de manteniment en els que ja estaven instal·lats. Així, s’ha netejat l’interior dels habitacles, s’han reparat els desperfectes i s’ha pintat l’exterior.

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha declarat que «amb aquests treballs continuem donant suport a un projecte que ens ajuda contra plagues d’insectes com les del mosquit tigre». Es calcula que cada falcilla consumeix entre 15 i 20 quilos d’insectes a l’any.

La plaça dels Telers compta actualment amb 32 zones de cria, que se sumen a altres espais de cria de falcilles ubicats per tot Benicarló, entre els quals estan les teulades de l’Església de Sant Bartomeu, del Crist de la Mar i del Mucbe, a més de zones industrials, magatzems i edificis antics en zones urbanes.

Actualment, es calcula que Benicarló acull una població estimada de més de 400 parelles reproductores de falcilles.

La falcilla és una espècie africana migratòria que arriba per a criar en forats d’edificis i el seu cicle reproductiu va des de l’abril a l’agost, i després torna al continent africà. Per això, les caixes serveixen per tal que les aus puguen nidificar en l’espai on ho han fet sempre.

Directe