Els bombers, en alerta les 24 hores per previndre incendis a paratges naturals

Fins al 12 d'abril queden suspeses fins i tot les cremes ja concedides o aprovades

Els bombers, en alerta les 24 hores per previndre incendis a paratges naturals

Els bombers forestals de la Generalitat Valenciana intensifiquen les seues tasques vigilant els paratges naturals les 24 hores del dia fins al proper 12 d’abril per prevenir incendis forestals. Aquestes feines formen part del dispositiu especial que ha posat en marxa l’Agència valenciana de seguretat i resposta a les emergències per lluitar contra els incendis forestals. El dispositiu coordinat per emergències està compost per més de 80 mitjans d’extensió terrestre, 16 mitjans aeris i més de 700 persones en la sala d’atenció.

Suspeses les
cremes

A més, també s’han intensificat les accions de concienciació, divulgació i difusió de mesures preventives en les àrees recreatives més visitades. Així, durant aquests dies s’adoptaran mesures com si fossen de nivell 3 de preemergència, risc extrem d’incendis forestals. Açò implica la prohibició de cremes en els terrenys forestals, contigus o amb una proximitat menor a 500 metres d’activitats com la crema de marges de cultius o restes agrícoles i forestals; crema de canyar o matolls lligats a aprofitament ramader, cinegètic o un altre tipus; i operacions de destil·lació de plantes aromàtiques.

Les cremes aprovades en plans locals, així com totes les cremes ja concedides per al mateix període quedaran suspeses.

Directe