Vilafranca dona a conèixer “Les professionals de Km 0”

Una xerrada en la que les participants han explicat trajectòria, estudis o oportunitats de treball

Vilafranca dona a conèixer “Les professionals de Km 0”

La pandèmia de la Covid-19 ha contribuit a que un espai com el Poliesportiu de Vilafranca comence als darrers dies a albergar activitats culturals per les seues dimensions i l’espai que ofereix. Així, l’IES Vilafranca organitzava aquest dimarts una taula rodona amb el títol “Les professionals de Km. 0” i en el que intervenien Silvia Colom, Alcaldessa de Vilafranca; Aroa Fabregat, Enginyera Industrial, Electrònica i Automàtica; Mònica Gasulla, cinctorrana directora de Cajamar a Vilafranca i Neus Pechobierto, natural de La Mata i directora de la Residència de la Gent Gran de Cantavieja. Un acte en el que les participants van parlar de la seua trajectòria, estudis, oportunitats de treball, lloc on desenvolupar la seua feina….entre altres qüestions.

L’acte comptava amb un apartat musical a càrrec de les alumnes Noa Honrubia i Ainoa Martínez de segon d’ESO que actuarien acompanyades per la professora de música de l’IES Vilafranca, Sara García.

Aroa Fabregat, de pares vilafranquins però nascuda i criada a Madrid s’ha instal·lat des de fa un temps a Vilafranca on viu i teletreballa. Aroa a l’igual que les seues companyes de taula rodona, va explicar la seua experiència als alumnes i professors assistents i que omplien les graderies del Poliesportiu.

Aquesta vilafranquina vinguda des de Madrid reconeix que és convenient crear rutines per adaptar-se millor al teletreball, tenint en compte que es passen moltes hores a casa i és important dedicar espais diferents per a cadascuna de les activitats. Canviar Madrid per Vilafranca ha estat un repte important per a Aroa Fabregat, destacant que a tots ells llocs hi han avantatges i dificultats, si bé les persones s’acaben acostumant a qualsevol situació.

https://vimeo.com/531703110
Aroa Fabregat és enginyera Industrial i Electrònica

Aroa també va voler animar a les joves estudiants de l’IES Vilafranca a que no tinguen por davant d’estudiar opcions com la que va triar ella i que fugisquen dels estereotips que poden vincular algunes feines més cap al gènere masculí.

Una interessant conferència en la que l’Alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom va agraïr al professorat i direcció de l’IES Vilafranca la gran oportunitat que significa el fet de transmetre a la gent jove les seues sensacions davant els càrrecs i feines que les “professionals Kilòmetre 0” estàn desenvolupant a la zona.

Directe