Cansament o febre entre alguns dels mestres i professors vacunats

Quasi tots els docents dels vuit centres educatius dels Ports han rebut la primera dosi

Vacunació al departament de Salut de Vinaròs

Quasi tot el personal docent de la comarca dels Ports ja es troba vacunat des d’aquest dissabte quan tots aquells que no havien passat el coronavirus en els darrers sis mesos rebien la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca. Així, tot el personal dels tres centres educatius de Morella que no havia passat la malaltia recentment ja es troba parcialment immunitzat contra la covid-19 tot i que això no comportarà de moment canvis en el dia a dia.

De tot el personal de l’IES els Ports la majoria ja han rebut la seua dosi i aquest dilluns tots els professors a excepció de tres han pogut acudir al centre. Des de direcció han explicat a comarquesnord que la jornada de vacunació va funcionar sense cap incident i que aquest dilluns alguns tenien molèsties o cansament, però han pogut donar les classes igualment. Al CEIP Mare de Déu de Vallivana també van rebre la dosi aquest dissabte i avui tan sols falta un mestre a la seua aula, igual que a l’Escola Infantil de Morella que avui també falta una mestra a causa dels efectes secundaris de malestar, dolor muscular i o febre que provoca en algunes persones la vacuna durant les primeres hores o dies posteriors a l’administració.

A Vilafranca, que per la seua zona sanitària pertany a l’Hospital General de Castelló també es va administrar la vacuna el dissabte a la capital de La Plana, baixant bona part dels mestres i professors dels tres centres en un autobús.

La segona dosi,
a finals de curs

Segons el ministeri de Sanitat aquesta vacuna s’administra per via intramuscular en una pauta de 2 dosis (de 0,5 ml) separades entre 10 i 12 setmanes (70 a 84 dies), pel qual la major part del personal no rebrà la segona dosi que els immunitze de forma completa fins a finals del mes de maig, alguns deien que fins que finalitzara el curs. L’interval mínim sobre la base dels assajos clínics perquè la segona dosi sigui vàlida és de 21 dies, però si la segona dosi s’apliqués abans dels 21 dies, aquesta dosi no es tindrà en compte i s’haurà d’administrar una nova dosi (tercera dosi) entre 10 i 12 setmanes de la segona dosi aplicada fos de termini.

Així mateix, durant la jornada d’aquest dissabte han passat pels 25 punts de vacunació habilitats al llarg de tota la Comunitat més de 60.000 persones. El procés de vacunació s’estendrà també els dies 31 de març i 1 d’abril. Durant aquests dies, rebran la primera dosi de la vacuna de AstraZeneca 145.174 persones de 3.195 centres educatius. La planificació s’ha organitzat de manera que es vacuni al major nombre de persones en el menor temps possible. De fet, la Conselleria de Sanitat ha ampliat a 250 el nombre d’equips de professionals que es fan càrrec d’aquesta vacunació massiva.

En les últimes hores els nous casos de covid segueixen baixos amb 157 nous positius dels quals 22 són a Castelló. Tot i que la conselleria de Sanitat notificava divendres cinc contagiats a Morella, des de l’Ajuntament explicaven que les dades no corresponien a la localitat.

Directe