Benicarló serà municipi pilot en el registre de policies locals que impulsa la Generalitat

Consisteix en dos plataformes tecnològiques que permetran la modernització dels cossos i millorar la seua resposta i coordinació

La Policia Local de Benicarló ha estat escollida, junt a Mislata i Elx, per a formar part del programa pilot de registre de cossos de policia, que impulsa la Generalitat Valenciana. El programa s’implantarà en les pròximes setmanes, i posteriorment arribarà a les 267 plantilles de policia local de la Comunitat Valenciana.

El registre de policies locals permetrà construir un cens de tot el personal que integra els cossos policials a afectes estadístics, informatius i operatius. Així, els agents i el personal policial auxiliar comptaran amb una credencial única que els permetrà descarregar el seu full de serveis des de qualsevol lloc. A més, podran enviar al registre tota la documentació referent a la seua formació, els permisos o les pràctiques.

La inscripció en el registre serà obligatòria per a poder accedir a les activitats de formació i perfeccionament professional de l’Institut València de Seguretat Pública i Emergències i seran considerades en les convocatòries de subvencions, la subscripció d’acords de col·laboració i qualsevol altra actuació de la Generalitat adreçada a la millora dels cossos de policia local.

A més, al mateix temps també s’implantarà el programari creat per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències que permetrà a les plantilles de policia disposar d’una única ferramenta de gestió i coordinació, amb funcionalitats específiques per a les seues necessitats i amb assistència tècnica les 24 hores.

Les dos ferramentes milloraran la resposta dels serveis d’emergències, la coordinació amb altres cossos i l’actualització immediata de les incidències, així com la gestió del personal i els recursos de les plantilles de la policia local.

Directe