El Diumenge de Rams obri la Setmana Santa

A Vilafranca, la benedicció es feia dins de l'església

El Diumenge de Rams obri la Setmana Santa

El Diumenge de Rams, jornada que rememora l’entrada de Jesús a Jerusalem abans de la seua Passió i Mort per als cristians, obria un any més les celebracions de la Setmana Santa a tot arreu. Això sí, sense aglomeracions ni benediccions al carrer com sol ser habitual. Per exemple a Vilafranca, l’Ajuntament deixava els rams de romer a la Placeta de Dalt i els assistents a la celebració anaven agafant-lo per fer els seus rams. Ja a l’interior del temple començava l’eucaristia del Diumenge de Rams amb la benedicció en l’inici del temps més important de tot l’any per a l’Església Catòlica.

La Setmana Santa comptarà amb les misses de Dijous Sant, Divendres Sant, Dissabte de Glòria i Diumenge de Pasqua de Ressurrecció, si bé amb les restriccions per la Covid-19 no tindràn lloc les tradicionals processons. A Vilafranca si està previst fer el Via Crucis al Calvari en la jornada de Divendres Sant.

Els llocs de culte com les esglésies compten actualment amb un aforament del 50%, guardant-se les distàncies i ocupant als bancs els llocs indicats tal i com es va poder veure al Diumenge de Rams de Vilafranca. Des de la Parròquia es destaca el gran compliment de les normes per part dels feligresos.

Salva Prades és el rector de la Parròquia Santa Maria Magdalena de Vilafranca

Per segon any consecutiu, la crisi sanitària del coronavirus impedeix la celebració de la Setmana Santa amb normalitat, si bé en aquest 2021 les misses principals si que es poden realitzar a l’església a diferència del que ocorria l’any passat.

Directe