“Març marcer, cada ovella amb el seu corder”

Per als pròxims dies s’espera que el temps continue estable amb temperatures elevades i un cap de setmana més ennuvolat

Una “salaeta” el passat cap de setmana a Vallibona / Foto: Manolo Monfort

Deixem enrere la penúltima setmana del mes de març amb un clima canviant i molt diferent en pocs dies de diferència. Mentre el cap de setmana deixava registres negatius a tota la comarca i una emblanquinà general i un tant generosa en llocs com el port de Querol o Castellfort, a partir de dilluns els termòmetres començaven a pujar en força fins i tot fregant els vint graus a molts observatoris de l’Avamet.

Aquestes temperatures han estat acompanyades de cels completament aclarits, un fet que feia setmanes que no es produïa, i que també ha provocat fortes inversions tèrmiques deixant gelades cada nit a les valls dels rius destacant els -3,9 graus centígrads de la Fàbrica de Giner a Morella que una setmana més protagonitza el fred per aquest tipus d’advecció. El terreny dels Ports encara està humit, bo per començar a plantar els horts, però comença a notar-se la manca d’aigua primaveral per a rius i alguna font, el Bergantes al seu pas per Sorita baixa amb una alçada de 0,33 metre i un cabal de 0,40 metre cúbics per segon, un poc menys cada dia.

Per als pròxims dies s’espera que el temps continue estable amb temperatures elevades i un cap de setmana més ennuvolat, a partir de diumenge el sol tornarà a predominar i s’espera que a finals de la pròxima setmana torne un front que podria portar les primeres pluges de la primavera.

Directe