Dimecres es reprendrà la vacunació amb AstraZeneca

Es reprogramarà la vacunació del personal docent, aprofitant dimecres i dijous sant

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el dimecres es reprendrà la vacunació amb AstraZeneca en col·lectius com el servei d’atenció a domicili, el personal de serveis socials municipals i professionals de la sanitat privada.

Així ho ha manifestat després de mantindre una reunió de seguiment del pla de vacunació, en la qual han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; i el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; al costat d’altres alts càrrecs, que s’han unit per videoconferència.

Respecte a la immunització del personal docent, el president ha indicat que es mantindrà el calendari que hi havia per a la setmana vinent, de manera que es vacunarà el divendres i dissabte pròxims, tant a Alacant i Castelló, com a València. D’aquesta manera, la setmana que ve s’administraran més de 176.000 dosi i en 15 dies més de 350.000.

Així mateix, ha explicat que les conselleries de Sanitat i Educació reprogramaran per als pròxims dies la immunització de la resta de docents, amb l’objectiu de finalitzar el procés al més prompte possible, aprofitant les jornades del dimecres i dijous sant (31 de març i 1 d’abril).

La Conselleria d’Educació traslladarà als docents el lloc, data i hora on vacunar-se, tal com estava previst.

A més, ha assenyalat que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) abordarà el dilluns si s’incrementa fins als 65 anys l’administració de la vacuna de AstraZeneca. En funció de la decisió que s’adopte, s’adaptaria el calendari vacunal de la Comunitat Valenciana per a estendre la vacunació a aquest grup d’edat.

Finalment, el president de la Generalitat també ha traslladat a la consellera de Sanitat que plantege en la reunió del Consell Interterritorial la inclusió de la vacuna Sputnik en la cartera d’immunització de la població.

Directe