Obre l’interior dels bars i el poliesportiu al 30% d’ocupació

Morella no presenta cap cas actiu de COVID-19 en els últims dies

Morella, en una imatge d'arxiu

La Generalitat Valenciana actualitza les mesures i restriccions enfront de la COVID-19 des del dilluns 15 de març fins al 12 d’abril. D’aquesta manera, Morella s’adapta a la nova normativa i reobri l’interior del Centre Lúdic i Esportiu Jaume I i l’edifici de la Fundació Caixa Castelló per albergar activitats esportives fins a les 20.00 hores i grups de quatre persones com a màxim. A més, els establiments d’hostaleria poden obrir amb un aforament del 100% en les terrasses i el 30% en l’interior, encara que continua l’horari d’obertura fins a les 18.00 hores i amb un màxim de quatre persones per taula.

Pel que fa a la limitació de grups en espais públics i privats, es permeten amb un màxim de quatre persones en espais públics i els encontres en domicilis es limiten al mateix nucli de convivència. També es manté el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana, la limitació de mobilitat nocturna a partir de les 22.00 hores i l’obertura del comerç fins a les 20.00 hores. A més, la normativa valenciana permetrà, en aquest nou període, l’obertura d’instal·lacions i centres esportius i piscines amb un 30% d’aforament dels gimnasos, pavellons, piscines i instal·lacions esportives d’interior. També es podran celebrar cerimònies amb un terç del seu aforament i un màxim de 20 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats. Finalment, es reprèn l’oci educatiu amb un aforament del 30% i en grups de fins a 10 persones.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “Morella s’adapta a les mesures que estableix la Generalitat en cada moment i a partir del dilluns obriran alguns espais municipals com el poliesportiu i l’edifici de la Fundació Caixa Castelló”. L’edil ha explicat que “a poc a poc es poden obrir nous espais i albergar activitats, però cal continuar amb molta prudència i continuar amb la tendència actual i evitar que la incidència acumulada continue a la baixa” i ha afegit que “les mesures i restriccions han sigut i són dures, però donen resultat i són necessàries per a garantir la salut i seguretat de totes i tots”.

L’Ajuntament de Morella en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO) continua amb la campanya Ara més que mai, comerç local i fa difusió de la informació dels establiments de la ciutat. Així, a través dels diferents canals municipals es traslladen els establiments i serveis oberts i els seus horaris o dades de contacte. A més, la Policia Local facilita la cartelleria amb la nova normativa als establiments.

Situació amb la
COVID-19 a Morella

Morella no compta actualment amb cap cas actiu de COVID-19. Així, en les últimes actualitzacions hi havia un cas, el qual ja s’ha donat d’alta. Cal recordar que el Centre de Salut de Morella i el consistori es coordinen per a fer el seguiment d’aquestos casos positius i informar a la població. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “fa uns dies que no hi ha casos actius de COVID-19 a Morella, però no hem d’abaixar la guàrdia”.

L’edil ha explicat que “la població compleix les normes i fa les coses bé, però hem de continuar amb aquestes mesures, molt dures, per a continuar lliures de COVID-19 i garantir la salut de totes i tots”. Finalment, ha aprofitat per a “agrair el treball del personal sanitari des del Centre de Salut de Morella i Salut Pública amb la detecció, el seguiment i la prevenció de casos”.

Directe