L’UJI i l’Ajuntament estudien com reforçar la col·laboració per als Premis Literaris Ciutat de Benicarló

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’han reunit avui a Castelló

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’han reunit avui al Rectorat per tal d’ampliar la col·laboració entre ambdues institucions per a impulsar els Premis Ciutat de Benicarló. La reunió ha comptat també amb la participació de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; coordinador del Servei d’Activitats Socioculturals de l’UJI, Albert López; el regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el tècnic municipal Rafa Sànchez.

Respecte als Premis Ciutat de Benicarló, la Universitat Jaume I ha col·laborat en algunes edicions facilitant la incorporació de professorat universitari com a integrants dels jurats i ara es vol enfortir aquesta col·laboració amb l’objectiu que es puga disposar d’un ampli ventall d’experts i expertes en totes les matèries que pogueren formar part de qualsevol dels jurats de les quatre categories de premis que ara mateix conformen els Premis Literaris Ciutat de Benicarló. A més, també s’han abordat possibles vies de col·laboració respecte al premi de divulgació científica que també promou l’Ajuntament de Benicarló i altres projectes culturals.

La rectora Eva Alcón, ha expressat la disposició de l’UJI a obrir noves vies de col·laboració estable en matèria cultural amb l’Ajuntament de Benicarló i, concretament, en l’àmbit literari. En aquest sentit, ha subratllat la importància de fomentar activitats conjuntes amb altres agents culturals i institucions públiques i privades així com donar suport, dins de les competències universitàries, a les iniciatives sorgides als municipis de la província.

Per la seua part, l’alcaldessa Xaro Miralles ha exposat l’aposta de l’Ajuntament de Benicarló per la cultura com a motor d’excel·lència global i per la literatura com a potencial creatiu, turístic i també econòmic. Així, ha explicat que la col·laboració amb la universitat pública de Castelló s’emmarca dins d’aquesta estratègia per a consolidar l’excel·lència dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló.

Els Premis van nàixer el 2016 i, des d’aleshores, han aconseguit la col·laboració de nombroses empreses i institucions que han vist en aquest projecte una oportunitat per a donar suport a la cultura com a aparador de qualitat. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Institut Ramon Llull o Acció Cultural del País Valencià els han fet costat al llarg d’aquestes cinc edicions, juntament amb empreses privades com IFF, Ineos Composites o Caixa Benicarló que també han estat des del primer dia donant suport. A més, Editorial Onada Edicions també col·labora amb l’Ajuntament de Benicarló amb la finalitat d’incentivar i promocionar la lectura.

Directe