200.000 euros per a atendre la gent gran de la província que viu sola

La Diputació amplia la dotació per a recuperar en 2021 la teleassistència

El president José Martí amb la vicepresidenta Patricia Puerta

La reimplantació de la teleassistència a la província comptarà, finalment, amb un pressupost de 200.000 euros. Seran 50.000 euros més del previst inicialment per l’àrea de Benestar Social de la Diputació, un increment del 33 per cent respecte a la xifra inicial. Aquestes dades fan palés que aquest servei serà una de les grans apostes d’aquesta corporació per a millorar aquest 2021 la qualitat de vida de la gent major que viu sola a les comarques de Castelló.

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha assenyalat que actualment s’està avançant en l’elaboració dels plecs de licitació del servei, que en una primera fase preveu donar assistència a un miler de persones en situació de soledat. L’entrada en funcionament d’aquest s’ha fixat per al segon semestre de 2021.

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat que amb el rellançament d’aquesta modalitat d’atenció a la gent major, suprimida en l’anterior crisi per l’equip de govern del Partit Popular, “anem a donar un pas qualitatiu important en el catàleg de serveis que oferim a la ciutadania”.

En paraules de Puerta, “gràcies a la instal·lació d’un dispositiu de comunicació permanent i la telemonitorització de la salut de les persones usuàries a través de telefonades periòdiques aconseguirem donar majors facilitats a la gent gran que viu sola i que no vol abandonar el seu domicili per a estar millor atesa, ja que estaran en contacte directe amb professionals que els assistiran davant qualsevol situació de necessitat o d’emergència en qüestió de minuts”.

José Martí ha vinculat aquest augment pressupostari a les polítiques de fixació de població a l’interior provincial, que en el cas de l’actual equip de govern progressista s’han focalitzat des d’un principi en la millora i en l’ampliació dels serveis públics per a satisfer les necessitats de la població i garantir que tothom tinga accés als mateixos serveis visca on visca”.

Puerta, que ha apostat decididament per recuperar aquest programa d’assistència després d’una dècada en pausa, ha posat d’exemple la teleassistència com un exemple clar de la proximitat i i sensibilitat social que forma part de l’ADN d’aquesta ‘Nova Diputació’.

Novetats en
la teleajuda

Mentre s’avança en la implantació a la província la teleassistència, la Diputació de Castelló també ha aplicat modificacions en les bases de la teleajuda per a millorar i democratitzar la prestació del servei a la província. Cal recordar que, des d’enguany, les bases per a la concessió d’aquesta prestació prevalen la renda i “eliminen l’estranya lògica per la qual s’exigia una major edat a les dones per ser més elevada la seua esperança de vida”. “Ara totes i tots comptaran per igual”.

Actualment, la teleajuda compta amb 2.700 usuaris i usuàries actives.

Directe