Es rehabilitaran els jutjats de Vinaròs per unificar totes les dependències

El projecte compta amb un pressupost d'1,6 milions

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha tret licitació les obres de rehabilitació i ampliació dels jutjats de Vinaròs per un import d’1,6 milions d’euros. Tota la documentació i les bases s’ha publicat al Portal de Contractació de l’Estat, tal com estableix la normativa.

Cal destacar que actualment les dependències del partit judicial de Vinaròs estan repartides en dos edificis, el principal, que és el Palau de Justícia a l’avinguda de la Llibertat, amb quatre jutjats de Primera Instància i Instrucció, a més d’un Penal, mentre que la resta dels serveis estan ubicats a un local de la plaça de Río Cuarto, amb el Jutjat 5 de Primera Instància i Instrucció. L’objectiu del projecte és integrar-ho tot a l’edifici principal, a més d’ampliar els serveis amb la Fiscalia, la Clínica Medicoforense i l’Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte, en unes obres que es preveu que estiguen enllestides aquest mateix any.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha fet una valoració molt positiva i ha destacat que “Vinaròs com a capital del Baix Maestrat ha de disposar d’un Palau de Justícia en òptimes condicions i amb tots els serveis judicials en un mateix edifici per tal de facilitar les gestions a la ciutadania”.

D’altra banda, també s’inclou una reforma integral de les dependències, amb l’ampliació de la segona planta, així com la reordenació de la primera i dels baixos. També es farà una remodelació de la façana del carrer dels Jutges amb l’obertura de finestres per dotar d’il·luminació natural i ventilació en aquesta ala de l’edifici.

Per últim, també es farà la renovació de la il·luminació i dels sistemes de climatització per uns de més eficients. En aquest cas, el projecte per a la instal·lació s’adjudicarà la pròxima setmana per un import de 343.000 euros.

Directe