Dilluns comença la vacunació de 116.032 docents i personal de centres educatius

És el primer procés massiu de vacunació, que comença a fer-se a 23 municipis

Dilluns comença la vacunació de 116.032 docents i personal de centres educatius

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, a partir del pròxim dilluns, 15 de març, i en el termini de dues setmanes es vacunarà a un total 116.032 docents i personal pertanyents als centres educatius valencians.

El president ha comparegut en roda de premsa després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat amb el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a abordar el pla de vacunació a la comunitat educativa.

Tal com ha destacat el responsable del Consell, s’administrarà la vacuna de AstraZeneca a tot el personal docent i a tot el personal amb presència directa en els centres que tinga entre 18 i 55 anys. En el seu conjunt, aquesta vacunació, la primera amb caràcter massiu, s’estendrà a aqueix total de 116.032 persones de centres educatius d’ensenyament no universitari públics, concertats i privats. Per a això, s’organitzaran espais de vacunació distribuïts en 23 municipis, repartits per tot el territori.

En concret, es preveu vacunar amb la primera dosi a 74.000 professionals durant la setmana que ve i a 42.032, la següent setmana. Així mateix, la segona dosi s’administrarà entre 10 i 12 setmanes més tard, a principis de juny.

El president ha subratllat que aquest pla de vacunació forma part de les actuacions per a garantir la “màxima seguretat” a les aules, i ha subratllat que els membres de la comunitat educativa amb edats compreses entre els 55 i 65 anys seran prioritzats en el procés d’immunització, al costat de la resta de col·lectius de serveis essencials, i vacunats quan es dispose de les suficients dosis de Pfizer.

Sense afectació en el dia
a dia dels centres

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha concretat que la campanya es concentrarà en sis dies i s’ha programat perquè els possibles efectes secundaris no afecten el dia a dia dels centres educatius. Es desenvoluparà així durant els pròxims dies 15 (a la vesprada), 16 (tot el dia) i 17 (tot el dia), 18 (tot el dia), aprofitant els dies no lectius declarats per les Falles, així com el divendres 26 (a la vesprada) i el dissabte 27 (tot el dia).

En aqueix temps s’administrarà la primera dosi a 116.032 persones, que representen aproximadament el 78% de la comunitat educativa i entre les quals s’inclou no sols a docents, sinó també a personal de neteja, administració i serveis o a monitores i monitors, com ha explicat Marzà, que també ha precisat que cada centre serà citat amb un dia, hora i lloc per a la vacunació.

El conseller també ha informat que entre aquest dimarts i aquest dimecres estaran tancades les llistes dels centres amb totes les dades sol·licitades per la Conselleria de Sanitat. També ha remarcat que en els espais de vacunació hi haurà a més presència de responsables d’Educació i de Sanitat i que cada centre comptarà amb els seus llistats, de manera que s’organitzaran les sessions evitant les aglomeracions.

Roda de premsa íntegra amb Ximo Puig, Ana Barceló i Vicent Marzà

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha remarcat que s’ha fet un “treball coordinat” per a dur a terme aquest procés de vacunació de manera que no interferisca en l’activitat a les aules, i ha precisat que participaran en aquesta fase al voltant de 1.000 professionals i 242 equips de vacunació.

En concret, els municipis que comptaran amb espais de vacunació són Vinaròs, Castelló de la Plana, Vila-real, Sagunt, Llíria, Massamagrell, Paterna, Mislata, Torrent, Requena, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Dénia, Alcoi, Benidorm, Elda, Sant Joan d’Alacant, Alacant, Elx, Torrevieja i Orihuela.

Directe