Els nans de Càlig tornen a casa amb una imatge renovada

El majoral, la minyona i el llaurador ja estan de nou a casa

Les tres icòniques figures van néixer l’any 1994 i als seus 27 anys els calia una restauració, per això l’Ajuntament de Càlig va pensar que ara que amb la pandèmia no es poden fer grans celebracions era el millor moment per rejovenir-les amb una nova policromia. Així, en les darreres setmanes s’ha fet una neteja i reintegració de la pigmentació dels nans, gràcies a l’artista faller benicarlando, Ximo Foix, qui ha dut a terme aquests treballs.

Amb la restauració finalitzada, si les condicions sanitàries ho permeten, es preveu que els nans puguen sortir als carrers este estiu per lluir la seua nova imatge. Mentrestant l’ajuntament, treballarà de la mà de Ximo Foix, en un altre projecte molt important per al poble: la recuperació del regidor.

I és que originalment, Càlig comptava amb un quart nan que representava el regidor, però per motius desconeguts va desaparéixer. Ara, el que es pretén és tornar a fer-lo de nou, de manera que es complete el planter de nans original de la població.

Directe