S’adjudica l’autobús Vinaròs-Benicarló-Peníscola

Amb una longitud de línia de 42 quilòmetres, tindrà una variant amb l'estació de Benicarló

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha signat l’adjudicació del servei públic de transport de viatgers per carretera CV-002 Vinaròs – Benicarló – Peníscola.

Després de mantindre una reunió per videoconferència des de Castelló amb la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, María Pérez, i el subdirector general de Transport, Jose Moltó, sobre aquesta nova concessió, el conseller ha assenyalat que es preveu que entre en funcionament el mes vinent de maig.

Per a Arcadi España, l’adjudicació d’aquesta concessió “és una molt bona notícia per a la mobilitat, ja que aquest servei donarà cobertura als veïns i veïnes d’aquests tres municipis costaners i facilitarà la mobilitat diària entre ells, cosa que significa una millora qualitat de vida”.

Així ha subratllat la importància de la connectivitat amb altres maneres de transport en garantir el transbord amb les línies de Renfe a Benicarló i Vinaròs, i la connexió amb els principals centres de prestació de serveis (oficina de l’Agència Tributaria, de l’INSS i del SERVEF de Vinaròs, i l’oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social a Benicarló), centres comercials, i el Centre Sanitari Integrat de Benicarló i l’Hospital de Vinaròs.

A més, el conseller ha destacat que aquest projecte “s’ha elaborat des del
consens, ja que incorpora millores plantejades per ajuntaments, particulars, entitats, empreses i sindicats durant el procés de participació pública”.

En aquest sentit, després del procés d’informació pública han sigut estimades i incloses en el projecte definitiu les al·legacions presentades per l’ajuntament de Benicarló respecte a itineraris, recorreguts i parades, aquestes. A més, s’ha estimat ampliar a tot l’any la línia la connexió amb l’estació de Renfe, incrementant-se a 12 les expedicions diàries per sentit.

Així mateix, en relació amb les al·legacions presentades per l’ajuntament de Peníscola, cal destacar que s’ha estimat ampliar la temporada d’estiu al període que comprén des del 21 de juny fins al 20 de setembre. També s’ampliarà la franja horària en temporada d’estiu, amb últimes eixides a les 0.00 de Vinaròs i 1.00 de Peníscola, augmentant el servei a 4 expedicions més per sentit, amb freqüències de pas de 20 o 30 minuts.

Respecte a l’ampliació dels horaris de la línia que connecta amb l’estació de Renfe a Benicarló s’ha estimat ampliar el servei durant tot l’any, amb les 12 expedicions per sentit, coincidint amb els trens regionals que tenen parada en l’estació de Benicarló.

El nou contracte de servei públic de transport de viatgers per carretera atendrà una població total de 62.197 habitants, pertanyent als municipis de Benicarló, Vinaròs i Peníscola, per al que comptarà amb un mínim de 9 autobusos, que realitzaran 628.318 quilòmetres anuals.

Amb una longitud de línia de 42 quilòmetres, el servei es prestarà mitjançant una línia principal entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola, que tindrà, a més, una variant per a connectar amb l’estació de Renfe de Benicarló.

D’aquesta manera, el projecte planteja una expedició cada 30 minuts per sentit a l’hivern i cada 15 minuts a l’estiu, assegurant, a més, la connexions amb l’Hospital Comarcal de Vinaròs, i les estacions de Renfe a Vinaròs i Benicarló.

Directe