Ximo Puig vol un front comú amb la resta de comunitats pel perimetrament a Setmana Santa

Ho ha demanat als presidents d'Aragón, Múrcia, Castella-la Manxa, Catalunya, i Balears

La consellera de Sanitat Ana Barceló i el president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat a les comunitats autònomes limítrofes a la Comunitat Valenciana a “mantindre la prudència” i “treballar conjuntament” per a “restringir al màxim la mobilitat” durant les vacances de Setmana Santa i Pasqua.

Així ho ha manifestat el cap del Consell, després de mantindre una reunió de treball amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, assegurant que la posició de la Comunitat Valenciana és la de mantindre les restriccions de mobilitat vigents entre les comunitats autònomes.

Al final de la trobada, el president ha explicat que s’ha posat en contacte amb els presidents d’Aragó, Múrcia, Castella-la Manxa i Catalunya, així com amb la presidenta de Balears, per a acordar una posició conjunta davant el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que se celebra hui dimecres.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

El president ha destacat que la situació epidemiològica “continua millorant”, com mostren les últimes dades d’incidència acumulada, que se situen per davall de 100, però encara “estem lluny de la superació de la pandèmia”, per la qual cosa ha exigit “corresponsabilitat” a les comunitats autònomes.

Per al cap del Consell, és necessari “consolidar la millora aconseguida”, per la qual cosa ha incidit a “no posar en risc” els esforços realitzats per la societat valenciana fins al moment i especialment durant les últimes setmanes.

Directe