La Policia Local de Benicarló es vacuna contra la covid-19

Els agents s'han desplaçat aquesta setmana a l'hospital de campanya de Castelló

El cos de la Policia Local de Benicarló ja s’ha vacunat contra la covid-19. Seguint els protocols de Sanitat, els agents s’han desplaçat aquesta setmana a l’hospital de campanya de l’Hospital General Universitari de Castelló, i entre dilluns i avui han rebut la dosi corresponent.

24.000 agents de Guàrdia Civil
o Policia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha començat aquesta setmana a administrar la vacuna enfront del COVID-19 a professionals de les forces i cossos de Seguretat, Emergències i Forces Armades.

Per a això, hi ha disponibles 24.000 dosi de la vacuna AstraZeneca que permetran iniciar el procés d’immunització enfront del coronavirus de professionals pertanyents a la Guàrdia Civil, Policia Local i Autonòmica, personal tècnic de les forces i cossos de Seguretat, professionals de Protecció Civil i personal d’Emergències.

En concret, rebran la dosi de la vacuna els i les professionals nascuts l’any 1966 o posterior fins als nascuts i nascudes l’any 2003, ja que s’empra la vacuna de AstraZeneca, que està recomanada per a les persones d’entre 18 a 55 anys. A les persones majors de 55 anys se’ls vacunarà quan els corresponga pel seu grup d’edat.

Per a dur a terme els processos de vacunació, la Conselleria de Sanitat ha habilitat els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana, en els quals s’han establit els circuits adequats per a la vacunació i s’han dotat del personal necessari per a desenvolupar aquest procés.

D’aquesta manera, els i les pacients estan sent convocats en un horari de 8 del matí a 8 de la vesprada de dilluns a dissabte, fins que finalitze la vacunació de les persones convocades. La previsió és vacunar a 120 persones a l’hora a l’hospital de campanya d’Alacant, 48 persones a l’hospital de campanya de Castelló i 180 en el de València.

De fet, cada hospital de campanya ha sigut dotat dels equips de professionals de vacunació específics. Així, l’hospital de campanya de Castelló compta amb 4 equips de vacunació, en el de València s’han incorporat 15 equips i Alacant compta amb 10 equips de professionals per a desenvolupar la campanya de vacunació.

Tots aquests equips són els encarregats de coordinar el procés de vacunació des de l’arribada del pacient fins que rep la vacuna i passa a un espai postvacunació, en el qual ha de romandre mínim 15 minuts en observació per si apareguera alguna reacció adversa.

El procediment de vacunació s’ha dissenyat de manera que queda regulat el flux de persones, evitant aglomeracions dins de la instal·lació i mantenint en tot moment les mesures preventives, com la distància mínima interpersonal.

Directe