Vinaròs celebrarà una programació especial pel Dia Internacional de la Dona

Per donar més visibilitat a les dones i reivindicar el seu paper

Les regidores Berta Domènech i Begoña López amb el cartell d'enguany

Aquest matí les regidores de Política Social i Educació, Berta Domènech i Begoña López, han presentat la programació especial que s’ha previst des de l’Ajuntament per a celebrar el Dia Internacional de la Dona el proper 8 de març. Cal destacar que l’agenda s’ha confeccionat amb la col·laboració de totes les regidores encapçalades per dones, que formen el 50% de l’equip de Govern Municipal.

La regidora Doménech ha destacat que “es tracta d’una programació per a conscienciar, previndre i visibilitzar la situació de les dones en una societat patriarcal”. Segons afegia tot i que “s’han realitzat importants avenços en matèria d’igualtat encara existeixen moltes discriminacions i estereotips per raó de sexe i per aquests motius és important continuar celebrant el Dia de la Dona”.

Pel que fa a la programació, Domènech destacava que inclourà diversos actes per visibilitzar les dones que al llarg de la història han aconseguit importants fites, però que malauradament pel fet de ser dones han quedat en segon pla. En aquest sentit, comentava que per al 10 de març Femme Força Vinaròs oferirà una xerrada en directe per Youtube amb el títol “Mujeres olvidadas en la historia” a càrrec de Nathalie González i Verònica Grau.

Per al dia 24 de març es farà una conferència col·loqui en línia anomenada “Determinants de salut i malaltia en les dones”, a càrrec de la metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Vita Arrufat, mentre que per al 5 de març es farà una xerrada des de l’Instagram del Casal Jove amb el títol “Quin cos volen que tingues Instagram i TikTok? Prevenció dels trastorns de la conducta alimentària en adolescent”, que oferirà Marta Oliver i Berta Peris. El 25 de març serà el torn de la conferència “Com viure la vulnerabilitat en temps de pandèmia” a càrrec de la psicòloga i sexòloga, habilitada com a educadora social, Maite Meseguer.

Per la seua banda, la regidora López ha destacat que enguany es farà una nova edició dels monòlegs a càrrec de Puro Teatro Artes Escénicas, però serà en línia a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Vinaròs els dies 6 i 27 de març. Segons comentava “la situació sanitària no ens permet fer les sessions presencials, així que hem optat per aquesta modalitat virtual, fet que permetrà a molta més gent poder gaudir dels monòlegs”. Pel que fa a la temàtica, López detallava que serà “El que l’aigua em va donar”, un viatge en primera persona per la vida de les dones artistes, amb l’aigua com a fil conductor.

El Consell Municipal de Formació de Persones Adultes també col·laborarà en la programació del Dia de la Dona amb la difusió a les xarxes socials de la gravació del poema “Cançó de fer camí” de Mercè Marçal, per al dia 8 de març, a més de l’emissió del curtmetratge “La boda” de la directora Marina Seresesky. López ha agraït la col·laboració de la Fundació Caixa Vinaròs i de Canal 56 per a poder emetre el curtmetratge a les 21:00h i les 23:00h.

Per acabar, tant López com Domènech, han coincidit que tot i la situació sanitària cal continuar celebrant el Dia de la Dona, sempre amb el compliment de totes les normes de seguretat, per visibilitzar les dones i reivindicar l’important paper que tenen dintre de la societat.

Directe