“Emprenem Juntes”, dona visibilitat a les emprenedores i treballadores

Una jornada per compartir les experiències en el món rural

Aquesta jornada virtual que ha reunit a més de 60 dones i homes de la comarca dels ports, ha comptat amb les participacions de la presidenta de FADEMUR, Regina Campos i la diputada d’Igualtat, Patrícia Puerta, la qual defensava la importància d’actes com aquest. D’altra banda, la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannete Segarra, en la seua intervenció incidia en la importància de què cada cop les dones estiguen més presents en els alts càrrecs, que en molts casos sols estan ocupats per homes.

En la jornada també han intervingut dones dels 17 municipis que conformen la mancomunitat dels Ports, com Rosa Amelia de la carnisseria Rosa Amelia de Forcall; Monica Segura, gerent de “Apivillores” a Villores; Angelita Ripollés propietària de diverses cases rurals d’Olocau del Rei, Tere Segura gerent del restaurant la Carbonera de Vallibona o Beatriz Grau, del restaurant santuari la Balma de Sorita, entre d’altres. Totes elles, han compartit les seues experiències com treballadores o emprenedores en el món rural i han incidit en què sí que és possible viure i treballar als pobles si es lluita pel que es creu. També s’ha posat en valor el paper de dones que treballen en sectors molt “masculinitzats” com el de Miriam Tena, jove ramadera de Morella.

La sessió també va servir per posar de manifest els avantatges de ser emprenedora en un poble, com per exemple, la facilitat per conciliar la vida familiar i laboral.

Amb aquests testimonis tancava “Emprenem Juntes” una jornada de la xarxa comarcal d’Iniciatives empresarials dels Ports i l’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat i, organitzada amb motiu de la commemoració del 8 de Març Dia Internacional de les Dones.

Directe