El consell assessor del CdT+i treballa per la implantació de la Formació Professional

Continuen les obres de millora de sanejament, la depuradora i distribució d’aigua de la Fàbrica Giner

Aquest dijous ha tingut lloc una reunió telemàtica per a tractar les diferents activitats que alberga el Centre de Turisme Morella-Els Ports i avançar en la implantació de la Formació Professional a Morella. Cal recordar que aquest centre va començar la seua activitat al mes de setembre amb diferents cursos, però ha vist la seua agenda limitada per la situació de la COVID-19. Així i tot, s’han realitzat algunes activitats amb èxit com el curs online de cuina de la trufa on van participar més de 50 persones.

En aquesta reunió ha participat el Director General de Turisme, Herick Campos, l’alcalde de Morella, per part del Centre de Turisme, així com representants empresarials de Morella i la província de Castelló. “El projecte de la Formació Professional, els cursos de certificació, han estat valorats positivament i amb bona rebuda, per la qual cosa ha sigut una reunió satisfactòria” ha explicat Rhamsés. Així, es treballa per a posar en marxa els cursos d’hostaleria i restauració com el de turisme actiu i els cursos de certificació del CdT+i a partir de setembre.

Continuen les obres de millora de les infraestructures de la Fàbrica Giner i el Mas del Collet per a canviar les xarxes de sanejament, la distribució d’aigua en tot el complex, la instal·lació de la nova depuradora i la rehabilitació de la zona de porxes. A més, es treballa en la renovació de l’enllumenat públic. També cal explicar que una vegada actualitzades totes les instal·lacions, s’aprofitarà el paviment i empedrat original de la Fàbrica Giner. Este projecte s’emmarca dins del pla de millora que realitza Turisme Comunitat Valenciana com a entitat propietària d’este patrimoni únic en tota la comunitat i on es troba el CdT+i. Està previst que les obres finalitzen en dos mesos aproximadament i ja s’han realitzat totes les actuacions d’excavació per a les instal·lacions soterrades i la nova estació depuradora.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “estes actuacions són molt necessàries, després de l’abandonament que van tindre fa anys, amb l’objectiu de recuperar aquest complex patrimonial de Morella i que tinga cada dia més activitat”. L’edil ha explicat que “actualment podem veure com avancen les obres amb les séquies per a canviar les diferents canalitzacions i conduccions soterrades, així com els treballs de rehabilitació dels porxes i la instal·lació de la nova depuradora”. Finalment, ha remarcat “la importància del CdT+i així com la implantació de la Formació Professional en aquest per al pròxim curs, la qual ha tingut molt bona rebuda del sector turístic i sumar entre totes i tots”.

Directe