La Guàrdia Civil investiga a una persona per un delicte de maltractament animal

Els animals es trobaven en pèssimes condicions i amb símptomes evidents de desnutrició

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Vinaròs ha investigat a una persona com a presumpta autora d’un delicte contra la flora i la fauna i animals domèstics (maltracte animal), en localitzar una explotació ramadera de caps de bestiar braus amb 19 exemplars amb símptomes evidents de desnutrició.

Dins de les funcions que el Servei de Protecció de la Naturalesa té establides com a Policia Judicial per a vetlar per la conservació de la flora i la fauna i el medi ambient, la Guàrdia Civil va localitzar en el terme municipal de la població de Cervera del Maestre una ramaderia que albergava diversos caps de bestiar morts i 19 bovins en pèssimes condicions amb evidents símptomes de desnutrició severa i mancant de les cures necessàries.

Ana Isabel Feal és portant veu de la Guàrdia Civil

Els guàrdies civils van gestionar amb els serveis veterinaris de la Conselleria d’Agricultura la presa de mesures encaminades a la protecció dels animals, quedant la vacada a cura d’un altre ramader i sota la supervisió dels serveis veterinaris de Vinaròs.

Per això es va procedir a la investigació d’un home, sent el titular de l’explotació, com a suposat autor d’un delicte contra la flora, fauna i animals domèstics.

Directe