Comença a instal·lar-se a Morella la fibra òptica de MásMóvil

Se suma a la xarxa que ja existeix de Movistar

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Judit García, han explicat que avui que han començat la instal·lació d’una nova xarxa de fibra òptica a la ciutat. Aquesta, la qual és del grup MásMóvil, se suma a l’existent de Movistar i ampliarà l’oferta d’aquest servei a Morella. Així, els treballs s’inicien al carrer principal i dins del nucli urbà de Morella, i continuaran en alguns punts dels afores, a l’Albereda, on s’ubiquen els centre educatius i el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I. També es dotarà del servei en aquesta

D’aquesta manera, Judit ha destacat que “la importància d’aquestes infraestructures per a donar un bon servei a la ciutadania” i ha explicat que “la instal·lació ha començat pel carrer principal de Morella i continuarà pel nucli urbà, també fins a l’Albereda on s’ubiquen els centres educatius”. A més, l’edil ha comentat que “aquesta instal·lació serà com l’actual, amb el menor impacte possible a la ciutat”. Rhamsés ha afegit que “la millora i ampliació de la fibra òptica a Morella és molt important perquè internet i la telefonia mòbil ocupen una bona part de la vida quotidiana de la gent i una eina de comunicació imprescindible per a particulars i empreses”. Finament ha recordat que “Morella oferix unes bones infraestructures i, amb més oferta augmenten els serveis i les possibilitats per a particulars i empreses”.

La fibra òptica es va posar en marxa a la ciutat de Morella al mes d’abril de l’any 2017. Des d’aquest moment, particulars i empreses van poder contractar aquest servei, el qual, a més es va ampliar a les poblacions del terme, al barri de l’Hostal Nou i el polígon industrial.

A més, cal explicar que la instal·lació de la fibra òptica aprofita totes les conduccions soterrades ja existents a la ciutat. Així, després d’esta primera fase, es farà la instal·lació general i, posteriorment i en el moment de contractar el servei amb els nous operadors, es fa la instal·lació individual.

La fibra
òptica

La fibra òptica es fa servir com a medi de transmissió en xarxes de telecomunicacions i és el més avançat que existeix. Les fibres es formen amb plàstic o vidre que s’agrupen formant cables amb una gran conductibilitat i flexibilitat. Així, a través d’aquest sistema es pot transferir informació a alta velocitat, ja que, a més, la fibra òptica és immune a les interferències electromagnètiques, per tant, la fibra òptica suposa un canvi substancial de la tecnologia instal·lada fins al moment, que era amb cable de coure. D’aquesta manera, s’ofereix més velocitat de connexió i més serveis com la televisió.

Directe