25 anys de la Ludoteca Municipal de Peníscola

Amb motiu de l'aniversari, s'ha obert un nou espai de comunicació amb les famílies

L’equip dels Serveis Socials municipals està d’aniversari a Peníscola amb la celebració del 25 aniversari del servei de Ludoteca Municipal. Fins enguany el servei es prestava en horari de matí per als xiquets i xiquetes de dos anys, l’any anterior a la seua escolarització; i per les vesprades a partir de tres anys.

Des de la seua obertura en 1996, aquest servei ha oferit una opció per a les famílies dels més xicotets, servei que es va ampliar l’any 2000 amb el trasllat de les primeres dependències en el barri antic a l’actual local en els baixos del Edifici Mariners.

En l’actual ubicació s’han realitzat diferents millores i ampliacions, la més recent aquest mateix any, amb la divisió en dos de l’espai disponible per a l’adequació de l’atenció als més xicotets atenent les restriccions per la Covid19.

Amb motiu d’aquest aniversari, la Ludoteca Municipal ha obert un nou espai de comunicació amb les famílies, ja que en aquests moments i a causa de les restriccions el servei es troba tancat, amb la posada en marxa de perfils en diverses xarxes socials, en els quals es publiquen tutorials, recomanacions i propostes per als xiquets i xiquetes que no poden assistir al centre en aquests moments.

Més de 4000 famílies han confiat en aquest servei municipal, no obligatori i gratuït, al llarg del seu quart de segle d’història, xifra que ha valgut l’agraïment públic de l’equip de monitores i de la mateixa regidora de l’àrea, María Jesús Albiol.

La Covid19, les restriccions i la prudència han condicionat els últims mesos de servei, des de l’àrea de Serveis Socials s’ha informat que s’està treballant amb la previsió de reobrir les portes de la Ludoteca municipal dilluns que ve, si les xifres de contagis i les restriccions sanitàries ho aconsellen.

“La setmana que ve valorem reobrir el servei, pendents en aquests pròxims dies de l’evolució de la pandèmia” ha explicat Albiol, qui ha indicat que s’informarà detalladament les famílies, “a les quals agraïm la confiança; no sols a les que compten ara amb menuts de dos anyets, sinó també a totes les que han deixat en mans de l’equip de la Ludoteca, al llarg de més de dues dècades, la cosa que més volen, les seues filles i fills”.

Directe