El Carnestoltes de Morella d’enguany, des del record

Enguany els únics actes s'han dut a terme a l'IES els Ports

Fou l’any passat l’última festa que vam poder celebrar en aquell 2020 per oblidar, però enguany i per ara la situació no ha anat a millor, tot el contrari, i Morella haurà de viure el carnestoltes des de casa.

A molts ens venen al cap aquelles imatges de gent disfressada divertint-se, com cada any, a les colles amb els tratges iguals i aquells que van per lliure, també a tants de disfresses del coronavirus o aquell globus-virus gegant que botava pel placet de Sant Miquel. Dues setmanes després esclatava la pandèmia amb la declaració de l’Estat d’Alarma i el confinament de la població i fins ara.

El carnaval de Vinaròs ja hauria d’haver-se celebrat aquest cap de setmana, i com sabem, el de Morella una setmana després, i ja dins de la Quaresma hauria estat aquest dissabte a les vuit de la vesprada al placet de Sant Miquel. Guardem forces per al 2022, per a tornar a arrencar la roda de totes aquelles festivitats d’alegria, companyerisme, amistat i germanor que ens ha furtat aquesta tan injusta pandèmia.

El Carnestoltes de Morella és una tradició arrelada en la vida de ciutat emmurallada. Els morellans i morellanes es disfressaven criticant l’actualitat i a les autoritats i se celebrava del diumenge al dimarts anteriors a l’inici del període de Quaresma, quedant suspesa la festa després de la Guerra Civil. Ara se celebra el primer dissabte de Quaresma, el següent cap de setmana de la celebració habitual d’aquesta festa que marca el calendari catòlic.

La regidora de Festes, Rocío Querol, ha explicat que “la situació actual amb la pandèmia de la COVID-19 impedix la celebració de Carnestoltes com fem tradicionalment a Morella”. L’edil ha explicat que “per a recordar aquesta festa tan volguda per morellanes, morellans i visitants, animem a compartir la diversió de les disfresses d’altres anys i pujar-les a les xarxes per a convertir aquestes en un reflex d’aquesta festa a Morella”. Finalment, ha recordat que “hem de ser conscients que s’han de seguir les restriccions i limitar al màxim els contactes i reunions socials per a garantir la seguretat i la salut de totes i tots”.

Enguany els únics actes s’ha dut a terme a l’IES els Ports on els alumnes s’han disfressat durant la setmana i a altres llocs com el Centre de Dia.

Directe