Es prorroguen fins a l’1 de març les mesures extraordinàries per la covid a Benicarló

Les vacunes contra la covid-19 han arribat al Centre de Dia Nou d'Octubre

L’Ajuntament de Benicarló ha decidit prorrogar fins a l’1 de març les mesures extraordinàries recollides en el decret d’Alcaldia de l’1 de febrer amb l’objectiu de continuar rebaixant el nombre de contagis, com queda reflectit en les últimes dades que ha publicat la Conselleria de Sanitat.

La pròrroga suposa que continua vigent la prohibició de cedir espais públics municipals per a reunions d’entitats i de particulars, com ara el Magatzem de la Mar, la Cambra Agrària, l’Auditori Pedro Mercader i altres. També continuaran tancats el parc de cal·listènia del passeig de Manuel Azaña i els parcs infantils i es manté l’ajornament de les activitats previstes amb guia turístic.

Es manté la suspensió d’actes amb assistència de públic organitzats i/o patrocinats per l’Ajuntament de Benicarló i d’activitats organitzades per entitats públiques o privades, de caràcter esportiu i cultural, en les instal·lacions municipals, així com a la via pública.

Es mantindran oberts el Centre de Dia El Collet, el Centre de Dia per a Persones Majors Dependents Nou d’Octubre, així com la unitat de respir per a persones amb Alzheimer i el centre que gestiona Ateneu Maestrat per a persones amb dany cerebral sobrevingut.

Pel que fa als museus i sales d’exposicions, es permeten les visites de públic sempre que no superen 1/3 de l’aforament autoritzat per a cadascuna de les sales i espais tancats del museu i de les sales d’exposicions.

Aquesta pròrroga se suma a la que va fer divendres la Generalitat Valenciana, també fins a l’1 de març, de les mesures addicionals relacionades amb el tancament de l’hostaleria, el tancament dels comerços a les 18.00 hores, el tancament de les instal·lacions esportives, el confinament nocturn a partir de les 22.00 hores i la limitació a persones del mateix nucli de convivència les reunions socials i familiars a cases i a dos persones les trobades en espais públics, tancats o a l’aire lliure, llevat que es tracte del mateix nucli de convivència. La pròrroga també fa obligatori de l’ús de la màscara durant la pràctica d’activitat física o esport dins dels nuclis urbans i en els espais a l’aire lliure, de 10.00 a 19.00 hores.

Vacunes al Centre de Dia

Avui se’ls ha posat la primera dosi de la vacuna de la covid-19 a 14 persones usuàries i 5 persones treballadores del Centre de Dia Nou d’Octubre. Una vegada se’ls pose la segona dosi, se sumaran a les 174 persones que ja estan immunitzades, entre treballadors i usuaris, dels tres centres residencials de l’OACSE.

Directe