Condemnades a 21 mesos de presó dues infermeres per la mort d’una bebè

La sentència fixa una indemnització de més de 230.000 euros per als pares de la víctima

L'Hospital de Vinaròs, en una imatge d'arxiu

El Jutjat penal número 1 de Vinaròs ha condemnat a dues penes d’un any i nou mesos de presó a les dues infermeres acusades d’una negligència que va causar la mort a una xiqueta de dos anys a l’hospital comarcal d’aquesta localitat.

El magistrat considera provat que van cometre un delicte d’homicidi per imprudència greu en administrar a la menor una pauta de fluidoterapia diferent a la prescrita per una metgessa, la qual cosa va propiciar que la pacient entrara en coma hiperglucèmic i morira aqueix mateix dia.

Els fets van ocórrer el 13 de novembre de 2018, quan l’infermera que estava en el torn de matí “amb desconeixement greu de la tècnica i ciència aplicable a l’acompliment de la seua professió, a causa de la seua falta d’atenció i cura en l’examen de la pacient”, va administrar un tractament diferent al pautat, segons es recull en la resolució judicial. La infermera que la va substituir en el torn de vesprada va incórrer, segons el magistrat, en la mateixa falta d’atenció i cura al no revisar la pauta prescrita a la menor ni consultar-la amb la metgessa que n’hi havia pautat.

A més dels 21 mesos de presó, s’estableix per a totes dues condemnades la pena d’inhabilitació per a l’exercici de la professió sanitària o la professió d’infermera per temps de tres anys i deu mesos.

Directe