Vinaròs reinicia els tràmits perquè el Carnaval siga declarat Festa d’Interés Turístic Nacional

Amb motiu del canvi de la normativa es tornen a engegar totes les tramitacions per aconseguir el reconeixement estatal

Una imatge d'arxiu del Carnaval de Vinaròs

L’Ajuntament de Vinaròs ha iniciat de nou les gestions administratives corresponents per aconseguir que el Carnaval siga reconegut com a Festa d’Interés Turístic Nacional. Cal destacar que aquest procediment es va acordar de forma unànime per plenari al 2015, però ara amb motiu del canvi de normativa per part del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, aprovada al 2019, cal actualitzar tota la tramitació per a poder aconseguir el reconeixement.

El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha recordat que el Carnaval de Vinaròs està declarat com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic des del 2007 i ara es vol fer un pas més endavant. Segons comentava “el procés que reprenem ara serà llarg i complicat, però no per això impossible”. En aquest sentit afegia que “serà determinant anar de la mà de la Comissió Organitzadora del Carnaval per a complir tots els ítems que se’ns demanen en els requisits”.

Albella ha destacat que ja s’ha fet l’informe proposta a l’expedient, per tal de reiniciar tota la tramitació i aconseguir el reconeixement.

Per la seua banda, el president de la Comissió Organitzadora del Carnaval de Vinaròs, Jordi Català, ha assenyalat que cada any són milers les persones que gaudeixen d’aquesta festa única a la Comunitat Valenciana, on a més cada any aconsegueix una major repercussió en els mitjans de comunicació estatals degut a la seua espectacularitat. Segons insistia des de la COC oferiran la màxima col·laboració possible a l’Ajuntament per aconseguir el reconeixement nacional que és mereix el Carnaval de Vinaròs.

Directe