El Consell prepara ja la desescalada en hostaleria i esport

El País Valencià registra de nou més de 2.000 nous casos i té 2.134 hospitalitzats

El Consell prepara ja la desescalada en hostaleria i esport

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mantingut aquest dimarts una reunió amb els principals representants del sector de l’hostaleria i l’oci amb l’objectiu d’analitzar i planificar les mesures que recollirà el pròxim pla de desescalada a partir de l’1 de març en la Comunitat. Barceló ha plantejat la necessitat que sigue un procés “amb cautela i amb mesura”, ja que “l’objectiu és poder obrir els locals d’hostaleria i oci amb total seguretat tant per als propis hostalers com per a la ciutadania”.

Al mateix temps, també s’està preparant amb el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà un full de ruta per a la desescalada del sector esportiu valencià. La intenció de totes dues conselleries és treballar conjuntament amb els representants del món de l’esport per a preparar la desescalada de restriccions en aquest àmbit durant les pròximes setmanes, sempre tenint en compte el context sanitari a cada moment.

Això es fa en una jornada on al País Valencià s’han tornat a superar els 2.000 contagis amb 2.065 nous casos en les últimes hores. També s’han registrat 5.074 altes i en aquests moments hi ha 27.234 casos actius, la qual cosa suposa un 7,20% del total de positius. El que continua elevadíssim és el nombre de defuncions amb 92 noves morts en tan sols 24 hores.

Aquestes xifres són, a banda de les altes, les que provoquen un descens tant pronunciat en la pressió als hospitals que tenen, actualment, 2.134 persones ingressades que són 221 menys que en la jornada anterior i 2.228 menys que fa quinze dies el que suposa un descens del 107,22%. A la província de Castelló hi ha 238 pacients que són 16 menys que en la jornada anterior i 198 menys que fa dues setmanes amb una davallada del 83,19%. Les UCI també baixen però mantenen 465 hospitalitzats, 26 menys que ahir.

Aquesta és una d’aquestes jornades en que podem traure algun aspecte positiu de l’afecció del coronavirus en residències on tan sols hi ha 4 nos positius en residents i 0 en treballadors, sembla que la vacuna està fent efecte, tot i això no és el primer dia que les dades baixen i després tornen a pujar. A més, desgraciadament la xifra que no baixa és la de defuncions, 24 en tan sols 24 hores.

Per aconseguir que deixe d’afectar tant a les residències i a la resta de sectors directament afectats la Comunitat ha administrat un total de 228.292 dosi de la vacuna contra el coronavirus. Han rebut les dues dosis 96.288 persones, el que ja és un 1,90% de la població, en una setmana tan sols ha pujat un 0’15% de la població.

Directe