Les ‘Icones del segle XX’ de Lluís Ribas arriben al Mucbe

Són retrats de 48 personatges emblemàtics de l'època que han canviat la història

Les ‘Icones del segle XX’ de Lluís Ribas arriben al Mucbe

Ja es pot visitar al Mucbe l’exposició «Icones del segle XX», de l’artista Lluís Ribas, una mostra formada per 48 retrats de personatges il·lustres del segle XX plasmats en oli sobre tela. Es poden veure artistes de cine, futbolistes, músics, escriptors, pintors, científics i altres personatges que han contribuït a canviar la història.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, s’ha mostrat molt satisfet de poder comptar amb l’exposició a Benicarló i ha ressaltat que «aquesta magnífica col·lecció està formada per uns retrats que arriben a un nivell de perfecció que no està a l’abast de tothom, i Lluís té el do de fer-ho». Per la seua part, Ribas ha agraït l’interès de Benicarló per exposar la seua obra i ha afegit que «la ciutat compta amb molta potència cultural».

Lluís Ribas va nàixer a Masnou el 1949, i als 9 anys va entrar al món de la pintura. Més tard va estudiar a l’escola Massana de Barcelona. Durant el període 1969-1974 va dirigir fotonovel·les, va treballar com a il·lustrador i va realitzar reportatges fotogràfics en una agència artística internacional. Des de 1975 es dedica exclusivament a la pintura, que l’ha dut a presentar 135 exposicions individuals, a participar en nombroses col·lectives i a diverses fires d’art nacionals i internacionals.

L’any 1995 va inaugurar la seua pròpia galeria d’art a Sant Cugat del Vallès, l’Espai Lluís Ribas on ha creat un club d’amics de l’art amb diverses activitats culturals i on es pot admirar la seua obra. Durant 20 anys ha exposat regularment als Estats Units, a la prestigiosa firma Wally Findlay Galleries. A més, ha publicat 14 llibres sobre la seua obra.

Ribas dona llibres
als centres educatius

Amb motiu de l’exposició, Lluís Ribas ha donat diversos exemplars del seu llibre Icons of the 20th Century als centres educatius de Benicarló, en català, castellà i anglés. El llibre reprodueix 48 retrats que ha realitzat l’artista de personatges il·lustres del passat segle, i inclou imatges i biografia de cada personatge, per a què l’alumnat puga associar la cara del personatge amb la història que l’ha fet rellevant.

La mostra es pot veure al Mucbe fins al 21 de març.

Directe