Les restriccions pel coronavirus “s’alçaran quan siga possible”

Ara per ara "el número de morts és insuportable", ha declarat el president Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dijous que les restriccions per a combatre la pandèmia de coronavirus “s’alçaran quan sigue possible des del punt de vista epidemiològic” i ha afirmat que “a ningú li interessa mantenir-les per mantenir-les”.

“No podem relaxar-nos, perquè el número de morts és insuportable”, ha assenyalat Puig en la sessió de control de les Corts, on ha defensat que la voluntat del Consell és consolidar la reducció de la malaltia a través de les “necessàries restriccions” i amb l'”esperança” de la vacuna.

Puig ha posat l’accent que, a major mobilitat, hi ha major contacte i major contagi, i en què les mesures s’han adoptat des de la serenitat, la proporcionalitat i la moderació.

“Tant de bo tinguerem altres solucions”, ha manifestat el president, qui ha insistit que el més important és la vida de les persones i “no és moment de relaxar-nos”.

Bronca per la gestió
de la pandèmia

El síndic de Ciutadans en Les Corts, Toni Cantó, ha instat aquest dijous al president de la Generalitat, Ximo Puig, al fet que “lidere el seu Govern d’una puñetera vegada, lidere als seus socis i acomiadi als inútils”.
Cantó s’ha pronunciat així en Les Corts durant la primera sessió de control d’enguany al president, en la qual ha acusat al Consell de ser “una elit progre, que no sap el que passa: aquí fora hi ha gent suïcidant-se perquè estan en la ruïna”.

El síndic de Ciutadans ha instat també a Puig a canviar de socis de Govern i al fet que en el Consell “paren d’una puñetera vegada de barallar-se entre si” i actuen “amb humilitat i treball”, i els ha acusat d'”impresentables”.

El president del Consell li ha respost que hauria de “repensar” les seves paraules i retirar almenys els adjectius finals, perquè la solució a la pandèmia, que és el que importa als valencians, no són els “insults i les desqualificacions”, ni faltar el respecte als altres.

En la mateixa sessió de control, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha reivindicat que la seva formació aporta “assossec i tranquil·litat” i és una garantia perquè “discursos tan feixistes com el que acabem d’escoltar no entren al Consell”.

Directe