Els 523 ajuntaments que podien ja s’han adherit a les ajudes Resistir

La Generalitat ja ha transferit als municipis els primers 42 milions d'euros

Els 523 ajuntaments que podien ja s’han adherit a les ajudes Resistir

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que s’han adherit al Pla Resistir els 523 ajuntaments susceptibles de fer-ho i que la Generalitat completarà demà dimecres el pagament dels 100 milions d’euros en ajudes per a fer costat als sectors econòmics més afectats per la crisi generada per la pandèmia de la covid-19.

El cap del Consell ha agraït als ajuntaments valencians l'”enorme suport” que han donat al Pla Resistir, la qual cosa els permetrà gestionar les ajudes a autònoms i a petites empreses situades en els seus municipis.

El president ha recordat que aquest Pla Resistir contempla 160 milions d’euros, dels quals el 66%, és a dir 100 milions, són aportats per la Generalitat, 36 milions per les Diputacions provincials i 24 milions pels propis ajuntaments.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Així mateix, ha explicat que la Generalitat ja ha pagat 42 milions d’euros i demà dimecres realitzarà el pagament dels restants 58 milions, amb la qual cosa s’haurà completat l’aportació de l’administració autonòmica, amb l’objectiu que es pugui distribuir “com més de pressa millor” entre les empreses i autònoms més afectats.

Cal destacar que els ajuntaments ja poden fer ús d’aquests diners que permetrà secundar amb 2.000 euros a cada autònom i cada microempresa, quantitat que es veurà incrementada en 200 euros addicionals per empleat al seu càrrec, fins a un màxim de 10.000 euros.

Finalment, el president ha recordat que el Pla Resistir compta amb altres 10 línies d’ajuda per a poder “preservar totes les empreses que puguin tenir viabilitat” i mantenir “totes les ocupacions possibles”.

Directe