La Comunitat rebrà més de mig milió de dosi de vacunes abans d’abril

A primavera es començarà la vacunació massiva

Aquest dilluns han arribat a Manises 30.000 dosis

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Comunitat Valenciana ja té garantida la recepció del menys 559.020 dosi de vacunes contra la COVID-19 fins al 31 de març.

Així ho ha assegurat després de mantindre una reunió de treball amb la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, altres alts càrrecs d’esta Conselleria i membres de la comissió tècnica de vacunació. Després de la trobada, Ximo Puig ha traslladat que del total de les dosis que s’espera rebre abans de que finalitze el mes de març, 329.940 són de Pfizer, 40.000 de Moderna i 189.080 dosi d’Astra Zeneca, estes últimes abans del 5 de març.

D’esta manera, el president ha assegurat que a finals de març està previst que hi haja més de 300.000 persones que hauran rebut la pauta completa, és a dir les dos dosis preceptives de vacunació.

Vacunació massiva
a partir d’abril

Així mateix, el cap del Consell ha recordat que la prioritat en el procés d’immunització són les persones més vulnerables, en especial els majors, i hi ha assenyalat “que les estimacions del ministeri de Sanitat i de les autoritats sanitàries europees apunten que, a partir d’abril, s’accelerarà amb major intensitat l’arribada de vacunes”.

Per això, ha assegurat “que ja s’ha creat un grup de treball per a dissenyar la nova fase de vacunació i immediatament es començarà a visitar espais idonis en les tres províncies per a iniciar un procés de vacunació massiva”.

Directe