L’Aplec dels Ports és el Socarrat Major 2021

Un premi que s’entrega cada any a persona, grup o institució que haja defensat la llengua i la cultura del país

Des de fa 27 anys, l’Associació Cultural Socarrats de Vila-Real atorga el premi Socarrat Major i enguany, tot i les circumstàncies de la Covid-19, no s’han aturat i han continuat amb el lliurament del premi, fent entrega del Socarrat Major 2021 a l’Aplec dels Ports. En altres edicions, l’han rebut institucions com l’Institut d’Estudis Catalans i la Federació Escola Valenciana, així com també individuals de renom com Xavi Castillo, Enric Valor o Maria del Mar Bonet.

En plena pandèmia “no ens podem oblidar de les nostres reivindicacions, de lluitar pel nostre territori i pels nostres veïns i veïnes, però ho hem de fer, malauradament, des de la distància. Com a organitzadors de la 42a edició de l’Aplec dels Ports rebem aquest premi amb una gran il·lusió i satisfacció per la feina feta en aquests més de 40 anys i com a reconeixement a totes les generacions que han participat de l’Aplec dels Ports i que dia a dia fan que el nostre territori es mantinga viu”, apunten des de la comissió organitzadora de la festa comarcal a Forcall.

Una imatge de l’edició 2018 / Foto: Miguel Ángel Troncho

Des de l’Aplec dels Ports “agraïm a l’Associació Cultural Socarrats de Vila-Real la confiança, la tasca de promoció, difusió i defensa de la nostra llengua i cultura i els animem a continuar endavant”.

Directe