Conselleria notifica cinc nous contagiats de coronavirus a La Mata

S'han produït 106 morts per la covid al País Valencià en 24 hores, rècord de tota la pandèmia

La conselleria de Sanitat ha notificat aquest dimarts un nou brot amb cinc casos positius d’origen social a La Mata. Segons apunten des de la localitat podria ser-ne un més pel que a hores d’ara es mantindrien sis contagiats però gran part d’ells podrien rebre l’alta en les pròximes hores pel que tan sols es quedarien amb dos persones contagiades pel coronavirus a la localitat.

Gràfic en temps real actualitzat periòdicament

Per la seua banda el País Valencià continua en xifres de rècord a pesar de portar ja quasi dues setmanes amb el màxim de mesures restrictives per a la mobilitat i l’hostaleria, d’aquesta manera s’han registrat 8.095 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores, 631 dels quals a Castelló. A més, s’ha produït un altre trist rècord i és que s’ha passat per primera vegada des de que començara la pandèmia dels 100 morts i en tan sols un dia s’han produït 106 defuncions causades per aquesta malaltia apropant el total des de març als quasi 5.000.

En aquesta jornada els hospitals valencians tornen a baixar en el nombre d’ingressats potser també per la gran quantitat de defuncions. Actualment hi ha 4.422 persones ingressades que són 235 menys que en la jornada anterior i 901 més que fa dues setmanes deixant un augment del 20,37%. A la província de Castelló també baixen les hospitalitzacions fins a 436 que són 12 menys que fa 24 hores i 163 més que fa dues setmanes deixant un augment del 37,39%. Els pacients en UCI segueixen preocupant amb un total ja 641 amb 59 d’ells a Castelló.

També s’han registrat 7.978 altes i en aquests moments hi ha 70.431 casos actius, la qual cosa suposa un 20,95% del total de positius. A pesar de la vacuna de la qual ja s’està administrant la segona dosi a moltes residències avui hi ha algun cas positiu en 190 residències de majors amb 63 nous positius en residents i 23 en treballadors a més de 33 defuncions.

Per ara la Comunitat ha administrat un total de 149.740 dosi de la vacuna contra el coronavirus i ja han rebut les dues dosis de la vacuna 46.143 persones, el que ja és un 0,91% de la població immunitzada.

Directe