400.000 euros per a portar teatre de la província a tots els pobles

Amb el doble objectiu d'“ajudar els professionals del sector i acostar la cultura a tots els racons de Castelló”

La Diputació de Castelló invertirà 400.000 euros en el present exercici en la realització i execució de projectes que fomenten en el territori la innovació, la interpretació artística i la creativitat de professionals i empreses culturals de la província.

Ho ha anunciat el president, José Martí, qui ha informat de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de l’obertura del termini de presentació, incidint en què “aquest tipus de projectes són elements imprescindibles per a la cohesió territorial i social de les comarques de Castelló”.

Segons ha explicat, “en un temps marcat per la pandèmia com l’actual, la cultura cobra una importància afegida perquè contribueix al benestar de la ciutadania, generant un impacte transversal sobre sectors com el turisme, el medi ambient i la innovació tecnològica, i l’economia en general”. Es tracta d’una línia d’ajudes pel procediment de concurrència competitiva “que es consolidarà en els pròxims exercicis perquè ha vingut per a quedar-se”.

És una convocatòria a la qual podran presentar-se autònoms i empreses privades que realitzen activitats de caràcter cultural, amb domicili social en municipis de la província de Castelló. Cada sol·licitant podrà presentar un màxim de tres propostes relacionades amb l’art teatral, la dansa, el circ, la música i la narrativa oral. La quantia màxima per beneficiari seleccionat serà de 15.000 euros en el cas de les empreses i de 12.000 en el dels autònoms.

Una vegada finalitzat el procés de selecció, s’obrirà una convocatòria per a ajuntaments, a la qual podran adherir-se sol·licitant la corresponent ajuda per a la representació en el municipi, que es realitzarà entre l’1 d’abril i el 12 de desembre de 2021.

Sobre aquest tema, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha manifestat que “d’aquesta manera es potenciarà el sector provincial de les arts escèniques, que es donarà a conéixer en tots els pobles en els quals, a més, es podrà programar, almenys, una activitat cultural patrocinada per la Diputació”.

Ha afegit que “estem davant una iniciativa que naix de la via de col·laboració oberta amb els representants del sector provincial de les arts escèniques, amb els quals es van iniciar uns contactes abans de la pandèmia, que es van intensificar a partir de l’estiu”.

Directe