Electra del Maestrazgo ha fet un pas decisiu per l’energia verda en 2020

Al 2020 ha certificat que la seva energia en 100% verd i ha impulsat dues plantes fotovoltaiques i l'autoconsum

Electra del Maestrazgo ha fet balanç dels projectes executats en 2020. Aquest exercici ha suposat un pas decisiu cap a l’energia verda per a aquesta companyia. Durant aquest any del Covid-19, l’empresa ha aconseguit certificar que la seva energia és 100% d’origen renovable, ha començat a construir dues plantes fotovoltaiques en Castelserás i Mes de les Matas o ha impulsat l’autoconsum, entre molts altres projectes. Així, Electra del Maestrazgo ha mostrat un decisiu compromís sostenible i mediambiental.

El mes de juny, la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) va certificar que l’energia comercialitzada per Electra Energia és 100% verd. Això suposa una volta als orígens de l’empresa, quan fa pràcticament un segle, tota l’energia era d’origen renovable, ja que s’obtenia d’una font verda com és l’aigua.

Al novembre, Hidroelèctrica del Guadalop va començar els treballs de construcció de dues plantes fotovoltaiques en Mas de les Matas i Castelserás (Terol), que comptaran amb més de 3 MW de generació entre ambdues. En total, s’estan instal·lant 9600 mòduls fotovoltaics repartits en dues superfícies de 2,5 i 4 hectàrees.

L’aposta per l’autoconsum també ha estat important en aquest 2020, ja que és una molt bona opció per a consums regulars i continus, perquè poden suposar un important estalvi energètic i econòmic.

Punt de recàrrega de vehicles
i estació meteorològica

A més d’aquests importants projectes, també s’han dut a terme altres iniciatives noves per a la companyia. Electra del Maestrazgo amb la col·laboració de l’Ajuntament de Morella, ha realitzat la instal·lació del primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics en aquesta localitat dels Ports. En els pròxims mesos estarà finalitzada i s’espera que puguin ser més punts els que hi hagi en aquesta zona, distribuïts en diferents localitats.

Una altra iniciativa nova és que Electra del Maestrazgo ja compta amb la seva primera estació meteorològica, gràcies a l’acord aconseguit amb l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET). Està a Olocau del Rei, en la zona de l’ermita de la Magdalena, a més de 1100 metres d’altitud.

Finalment, cal recordar que s’ha continuat col·laborant o desenvolupant projectes ja iniciats en anys anteriors, com la reintroducció del trencalòs a la Tinença de Benifassà, l’aposta per la facturació electrònica i l’Oficina Virtual, la utilització de vehicles elèctrics o la instal·lació de la il·luminació nadalenca de Morella.

En definitiva, 2020 ha estat un any de crisi per la pandèmia del Covid-19, però en el qual Electra del Maestrazgo s’ha preparat per al futur, fent un pas decisiu cap a l’energia verda.

Directe